Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. kedd, Kristóf, Jakab

Május 15-én megnyitja kapuit a széles nagyközönség előtt Újbuda új szenior programközpontja a Kérő u 3. sz. alatt

A Norvég Alap támogatásával felújított Kérő utca 3. sz. alatti épületet Dr. Hoffmann Tamás polgármester 2017. január 30-án adta át az Egészséges és Aktív Időskor elnevezésű projekt által szervezett szolgáltatásnak.

Az egyre több kerületi időskorú által igényelt és kedvelt otthoni segítségnyújtás mellett az új programközpontot az önkormányzat munkatársai felszerelték, alkalmassá téve arra, hogy az időskorúak által kedvelt 60+ programok sokaságát is biztosíthassa. Lapunk megtudta, hogy az Őrmezei Közösségi Ház mögött található új programközpont jó közlekedéssel rendelkezik, több busszal, valamint a 4-es metró végállomásáról is elérhető (Őrmező irányában), pár perces sétával.

Kérdésünkre a szervezők elmondták, hogy 2017. május 15-től az Újbuda 60+ Programmal kapcsolatos ügyintézések (pl. 60+ Kedvezménykártya) valamint több program is átköltözik a Bölcső u. 3. sz. alatt működő központból. Az új központ nem csak tehermenetesíti a Bölcső központot, de más profilja miatt

több új programnak is otthont ad. Ezek a programok részint az április 30-án záruló Egészséges és Aktív Időskor projekt fenntartásával kapcsolatosak és főleg önkéntesekáltal

szervezett és irányított új programokat jelentenek majd.

A szervezők elmondták továbbá, hogy a Bölcső utcai központ módosított nyitva tartással, kevesebb programmal és szolgáltatással, de továbbra is biztosítja az aktív időskor programjait.

A programokról a két központtal kapcsolatos újdonságokról, változásokról, a nyitva tartásról 2017. május 2-tól érdeklődhetnek kedves ügyfeleink személyesen, vagy a már megszokott 372-46-36-os telefonszámon minden hétköznap 8-14 óra között.

LEGFRISSEBB
×

Az éjszakai felébredés okai

A hagyományos kínai gyógyítás szerint a betegségek okait kell feltárni és kezelni. Az ősi kínai orvoslás leírja, hogy a szervezet úgy működik, mint egy óra. A testünkben lévő energia utakon keresztül a meridiánokban keringő energia körforgása biztosítja a működést. A vérkeringés, az adrenalin, a különféle folyadék keringések és a lelki folyamatok változásai is ezen az elven történnek. Energiák vannak a földben és az univerzumban is.