Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 17. szombat, Donát

Az alkotás öröme

Az alkotó tevékenység különös energiákat szabadít fel az egyénben és azon kívül, hogy az önkifejezés egyik legjobb módja, rendkívül jó hatással van az agyi működésre. Hozzájárulhat a kreativitás növekedéséhez, a gondolkodás befolyásolásához, az aktivitáshoz, általában a pozitív életszemlélethez.

Ezért is különösen fontos jelentősége van az életkor előre haladásával az alkotásnak. A firkálás, a rajzolás, festés, szobrászkodás segítheti a relaxációt, a pihenést, az öröm megélését. Sokan az idősebb korban kibontakozó fantáziájuknak köszönhetik, hogy munkáikkal, elgondolásaikkal sikereket érnek el.

Ebben az évben is megrendezésre került az Újbudai Szenior Ki Mit Tud Fesztivál, ahol előadóművészeti és alkotóművészeti kategóriákban lehetett pályázni. Szép számban érkeztek munkák. A szervezők a kreatív alkotói kategóriákban benyújtott tárgyakból 2017. november 6 – 9 között kiállítást rendeztek az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban. A színvonalas és igényesen megrendezett kiállítást sokan megtekintették, ami nagy tetszést aratott. A tárlókból, vitrinekből a szobrok, tűzzománcok, kisplasztikák, ékszerek, textilmunkák visszakerülnek az alkotókhoz, a festményeket, rajzokat levesszük az állványról, a fotókat leakasztjuk a falról, a kavicsszobrok és az étkészlet is hazakerül, s újra indul az év. Kezdődhet a tervezgetés, agyagozás, különféle anyag megmunkálás, hogy ismét megszülessenek a következő kiállításra szánt tárgyak.


Az Újbuda 60+ Program kereteiben többféle alkotótevékenységre van lehetőség. Várjuk az érdeklődőket!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

A Magyar Széppróza Napja

Első ízben rendezik meg országszerte és határon túl is a Magyar Széppróza Napját, melyet Jókai Mór születésnapján, február 18-án ünnepelünk. Örvendetes, hogy a Magyar Költészet Napja, melyet április 11-én József Attila születésnapján és a 21-én Az ember tragédiája ősbemutatójának dátumán megünneplésre kerülő Magyar Dráma Napja után a széppróza is ünnepnapot kapott.