Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. szombat, Huba

A tudatosság fokozottabb állapota - Miért ébredünk fel éjjel 3-kor?

Sokan vannak, akik az éjszaka kellős közepén, úgy 3 óra tájban rendszeresen felébrednek. Ezen általában aggódni szoktunk arra gondolva, hogy másnap fáradtak, álmosak leszünk. Többen idegesen forgolódnak attól való aggodalmukban, hogy ha felkelnek, pont ez fog velük történni másnap. Arra gondolnak, hogy a rendszeres felébredések valami rosszat sejtetnek, esetleg a betegség előjele.

Elég sokat lehet olvasni ezzel a problémával kapcsolatban, ami a kutatók szerint nem is probléma, hanem lehetőség. Biológusok szerint ebben a 3 órás ébredési időszakban fokozott alkotási állapotban vagyunk. Az agy működésével kapcsolatos leírásokból tudjuk, hogy amikor alfa állapotba kerülünk, akkor a fokozott alkotási állapotot érjük el. Erre épít a hipnózis is, amikor alfaállapotban a tudatalatti elmét éri el. Ekkor nagyon nyugodtak vagyunk, valójában a tudatosság fokozott állapotában vagyunk.

Tehát amikor az éjszaka közepén felébredünk, a tudatosságunk fokozódik és a fokozott alkotási állapotba kerülünk.


Nem kell tehát megijedni ettől, de fontos, hogy az ekkor keletkezett gondolatainkat valósággá alakítsuk. Először is tudatosítsuk gondolatainkat, de legfőképp a pozitívokat! Mivel a gondolatnak teremtő ereje van, ezért a negatív gondolataink tudatosításakor valóban megteremtjük a félelmet, az aggódást. Gondoljunk az éjszaka közepén pozitív dolgokra, tudatosítsuk gondolatainkat, hozzuk létre az alkotó energiát! Gondoljunk valami szépre, kellemesre, vagy olvassunk egy érdekes, a lelkünknek megfelelő könyvet, vagy egyszerűen álmodozzanak a csodálatos megvalósításra váró terveikről!


Ne aggódjanak, a vizsgálatok kimutatják, hogy a három óra alvást két óra ébrenlét követi, majd ismét három óra alvás.


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

Egészségünk titkai

Szokás mondani: felelős vagy a sorsodért, vedd kezedbe az életed irányítását! Mélyen belegondolva igen összetett dologról van szó. Mit tehetek én azért, hogy boldogabb, egészségesebb legyek? Hát a kutatások mai állása szerint igen sokat.