Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. kedd, Gál

60+ Médiaműhely: Szomszédolt a gyaloglóklub

Igaz, hogy a kerületi hivatalos gyaloglótúráknak vége - de nem Gazdagréten. Nem volt könnyű a hőséghullámok között találni egy olyan napot, amikor ismét elindulhattunk, de sikerült.

A kamaraerdei tanösvény megnyitója után a gazdagréti csapat - és a más kerületrészekből csatlakozó szimpatizánsok - kívánsága volt, hogy szeretnék megtekinteni ezt a gyöngyszemet. Csütörtökön reggel a meghirdetett időpontban - hátizsákkal, kulaccsal, nordic bottal vagy nélküle - 21 lelkes túrázó várta a 87-es buszt. (Ezen a reggelen sem panaszkodhatott a BKK, hogy üresen járna.) Alig negyedóra alatt kiértünk Kamaraerdőre. Összerendeződtük, és elindultunk a 4 km-es tanösvényt felfedezni - mindenki a maga tempójában. Mind a 12 állomásnál tanultunk valami újat a természet alakította vidékről. A legmagasabb állomásnál - a Vadász hegyen - pedig megörökítettük azt a pillanatot, amikor bevártuk egymást. Ez volt az egész út legkalandosabb szakasza. Néhány társunk nem számított a hegymenetre, de végül ez senkinek sem szegte a kedvét. Sőt fiatalos lendülettel jutottak fel a csúcsra! A séta során a nyolcas hurok metszéspontjánál lévő Nagyréten a hangulatos, árnyas pihenőnél gyűjtöttünk erőt a következő etapra. 2,5 óra alatt jó hangulatban, lelkesen teljesítettük a Tanösvény-túrát. Ajánljuk másoknak is, érdemes követni ezt az elszánt csapatot!

LEGFRISSEBB
×

Mit tehetünk a saját és a bolygónk egészségéért?

Napjainkban éppen elég szó esik a bolygónk fenntarthatóságáról, a környezeti ártalmakról, s arról, hogy mit tehetünk jövőnk védelme érdekében. Egyre nagyobb a személyes felelősségünk is a saját egészségünk és a természetes környezet értékeinek megóvása tekintetében.