Idősbarát Újbuda
Idősbarát Újbuda webhelyen lett közzétéve (https://idosbarat.ujbuda.hu)

Címlap > Mit együnk, mit tegyünk?

Mit együnk, mit tegyünk?

   |   2017, május 3 - 09:37

Az utóbbi napokban hírek láttak napvilágot fertőzött brokkoliról, határérték felett méreganyagot tartalmazó zöldségekről, gyümölcsökről. Hivatkoznak egy uniós vizsgálatra, ami kimutatja, hogy az Európában forgalmazott élelmiszerek 47 százaléka szennyezett, ebből 3 százalék az egészségügyi határérték felett.

Bár mindig voltak hasonló hírek, viták, mit együnk, mit ne együnk, azért nem árt résen lenni.

Valóban, a hazai és az ismert gazdáktól vásárolt termékeknél kevésbé kell gyanakodnunk. A biotermékek, ha megfelelő módon termesztették őket- viszont teljesen tiszták. Érdemes tehát magasabb minőségű, ellenőrzött élelmiszert fogyasztanunk, mert a mérgezések toxikus hatásának következményei beláthatatlanok.

Itt a tavasz, egymás után jelennek meg a friss zöldségek, gyümölcsök a piacon. Fogyasszunk idény termékeket, s ne kísérletezzünk még a távoli országokból származó primőr, vagy különleges árucikkekkel, mert ott nagyobb lehet az esély a fertőzöttségre. Támogassuk a helyi gazdaságot; örvendetesen szaporodnak a termelői piacok, ahol a gazdák tanúsítvány bemutatása mellett kínálják portékáikat. S az sem mindegy, hogy a vásárlói kör hétről-hétre ugyanaz, ezáltal nagyobb lehet a bizalom, az elégedett ügyfél biztosan hűséges lesz.

Tájékozódjon a helyben elérhető élelmiszerek minőségéről és vásároljon tudatosan!

A táplálkozással kapcsolatban is hasznos információkat szerezhet a 60+ Program Egészségklubjában, ahová szeretettel várjuk!


60+ Program


Forrás webcím: https://idosbarat.ujbuda.hu/idosbarat-ujbuda/mit-egyunk-mit-tegyunk?vakbarat=0