Eredetileg kelt tészta, de kipróbáltam linzer alappal is, mindkettő finom.
hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
2.5 dkg élesztő
1,5 dl tej
15 dkg cukor
tetejére:
1,5 kg szilva
ízlés szerinti barna cukorral kevert őrölt fahéj
Kevés langyos, cukros tejbe morzsolom az élesztőt, amíg felfut, a lisztben elmorzsolom a margarint, majd hozzáadom a cukrot, esetleg egy pici sót, 1 db tojást. Végül az élesztő hozzáadásávalösszeállítom a tésztát. Szobahőmérsékleten egy kicsit hagyom pihenni. Ezalatt a kimagozott szilvát hosszában kettévágom. A tésztát akivajazott, lisztezett tepsi méretére kinyújtom, majd beleteszem. Aszilva feleket a tetejére helyezem szép sorban, hogy egymást kicsit fedjék. Majd megszórom a barnacukros őrölt fahéjjal, ami majd szépen ráolvadva karamellizálódik. Mehet az előmelegített sütőbe (általában 180-200C°) és készre sütöm.
Jó étvágyat!
Terveink szerint a jövőben is megosztunk majd Önökkel különleges, elfelejtett és érdekes recepteket. Olvassanak, kövessenek minket!
60+ Program