Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Egészségmegőrző 60+ programok interneten

Az egészség megőrzése minden életkorban fontos, de időskorban kiemelt figyelmet kap.

Táplálkozási tanácsadás

Fogyni szeretne? Vagy a tudatosabb táplálkozás jegyében változtatna eddigi életmódján? Esetleg betegségével kapcsolatban tanácstalan, mit fogyaszthat? Kérdéseinek, problémáinak részletes leírásával várja levelét szakemberünk, hogy Ön számára pontos, mindenre kitérő választ adhasson.
Dr. Barna Lajosné Éva táplálkozási szakember várja kérdéseiket a 60plusz@ujbuda.hu e-mail címen.. A levélben kérjük, adják meg teljes (hivatalos) nevüket és a 60+ Kedvezménykártya számát. A szolgáltatás ingyenes.

Gyógytorna tanácsadás

A mozgásszervezi problémák megelőzésében, kezelésében tapasztalt gyógytornász várja az érdeklődőket. A beszélgetés keretében lehetőség nyílik egyéni problémák átbeszélésére (a hétköznapokban mire figyeljünk, mit tegyünk, ha fájdalom jelentkezik; adott mozgásszervi problémára milyen mozgásforma ajánlott, mi nyújthat megoldást, stb.).
A beszélgetés online történik Google Meet felületen hétfői napokon 13.00-14.00 óra közötti idősávban. Előzetes jelentkezés szükséges a 60plusz@ujbuda.hu e-mail címen. A levélben kérjük, adják meg teljes (hivatalos) nevüket és a 60+ Kedvezménykártya számát.

Do-in (japán jóga)

A do-in vagy más nevén japán jóga bár egyes gyakorlataiban és a gyakorlás tempója alapján a jógára hasonlít, de alapvetően a tradicionális kínai gyógyászatra (amelyre az akupunktúra és a 3-1-2 meridiántorna is) épülő öngyógyító mozgásforma. A Do-in egyszerű mozdulatokra, akupresszúrás pontok ismeretére, légző gyakorlatokra és más testmozdulatokra, a tradicionális ázsiai orvoslás több ezer éves tudására és tapasztalatára épül. Könnyen tanulható és elvégezhető mozgásforma. Rendszeres gyakorlásával elérhetjük, hogy testileg-lelkileg egészségesebbek legyünk, közérzetünk javuljon.

Foglalkozás minden szerdán 12:30 órától.
A részvételhez Facebookon csatlakozzon az „Do-in - japán jóga (Újbuda 60+ Program)” nevű csoporthoz teljes neve és 60+ Kedvezménykártya számának megadásával.