Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 4. péntek, Borbála, Barbara

3-1-2 meridiántorna foglalkozás az otthonában

A hagyományos, kínai gyógyászat elvein alapuló 3-1-2 meridiántorna energetizáló, gyógyító és betegségmegelőző hatású gyakorlatsorozat.

A 20 perces mozgássor mozdulatai egyszerűek, könnyen tanulhatóak, otthon is könnyen elvégezhetőek. Ez a mozgásforma a kiváló orvos-természetgyógyász, dr. Eőry Ajándok segítségével került Magyarországra, néhány éve már Újbudán is gyakorolják az időskorúak.
Az ingyenes foglalkozás a körülményekre való tekintettel a Facebookon folytatódik Kovács Erika vezetésével.

A tornára, a linken szereplő Facebook csoportba való csatlakozással tudnak részt venni, az Újbuda 60+ Kedvezménykártya számának megadásával (Facebook regisztráció szükséges): https://www.facebook.com/groups/312meridian60plusz/

A foglalkozásokat április 24-től, minden pénteken délután 14:30-tól közvetíti az Újbuda 60+ Program önkéntese.

LEGFRISSEBB
×

Bevált népi gyógymódok  

A régi öregek évszázadokon keresztül gyógyítottak egyszerű, tapasztalati tényeken alapuló házi praktikákkal. A múlt század húszas éveit megelőzően még nem volt általánosan elérhető az orvosi ellátás, nem voltak korszerű gyógyszerek, ezért az egyszerű, szegény emberek a kertjükben megtermelt növényekkel enyhítették a bajt. A bevált népi gyógymódokat használták a városiak is. Ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, akkor magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy feledésbe merültek az étkezési szokásaik.