Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Idősbarát Díjat kapott Újbuda

Tizedik alkalommal adták át az Idősbarát Önkormányzat Díjat, amellyel az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idősekért végzett munkát és az életminőségüket javító intézkedéseket ismeri el.

                                                          

A parlament felsőházi termében rendezett ünnepélyes ceremónián Újbuda második alkalommal részesült a kitüntetésben, melyet Soltész Miklóstól, az EMMI államtitkárától vehetett át a kerület polgármestere.

 

Az államtitkár kijelentette, hatalmas elismerés jár azoknak az önkormányzatoknak, amelyek - legyenek bármilyen kis települések - képesek az egészségügyi, vagy szociális ellátáson túl jóval többet nyújtani az időseknek. Soltész  Miklós hangsúlyozta, az idősügyben az odafigyelés a kulcs, amit nem lehet egy iróasztal mögül megvalósítani.

 

Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere a kitüntetés átvétele után elmondta: nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy az önkormányzat másodszor is elnyerte a díjat, amelyben nem a dicsőség, hanem a visszaigazolás a fontos. - A kerületben élő több mint 40 ezer nyugdíjasról nemcsak jogszabályi, de erkölcsi kötelességünk is gondoskodni - tette hozzá a polgármester, aki szerint a 60+ program több mint 250 féle lehetőséggel széles körben képes kielégíteni az idősek igényeit.

 

Ezzel a díjjal megrajzoltuk a jövőt - fűzte hozzá Molnár László alpolgármester, aki szerint mostantól minden önkormányzati ciklusnak célként kell kitűznie, hogy minden évben elnyerje az "idősbarát" címet. Az újbudai siker hátteréről az alpolgármester elárulta, a 60+ program azért tudott nagy eredményeket elérni, mert az emberekről szól, a résztvevőik pedig közvetlenül tudják irányítani, szervezni saját programjaikat. Kiemelte, az elismeréshez nagyban hozzájárult, hogy az önkormányzatok között egyedülálló módon több nemzetközi projektet vezetett le sikeresen, saját programjába pedig rengeteg úttörő innovációt épített be.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 09. 26.)