Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. szerda, Elza

Újbuda 60+ Program

"Újbuda 60+ Program" kategória fejléc (tid: 198)


Az idősödés nem egyenlő a betegségekkel és nem szociális kérdés csupán, ezért Újbuda Önkormányzata kidolgozta az idősek életminőségét javító, közéleti szerepét és érdekeinek érvényesítését támogató Újbuda 60+ elnevezésu programját, hiszen az idős emberek tapasztalatukkal, tudásukkal, a kerület múltjának tanúiként, olyan értéket képviselnek, amelyek méltán teszik őket minden közösség megbecsült tagjaivá.

A 60 éven felüliek száma Újbudán eléri a 40.000 főt, a kezdeményezés a szervezeti keretek biztosításával, szervezési feladatok ellátásával, valamint különböző programok, és kedvezmények indításával járul hozzá a kerületben élő hatvan évüket betöltött polgárok életminőségének javulásához.

Képek: 

Magic Slim & Fit Stúdió

Infrakerékpár 5% kedvezmény/alkalom;

Masszázs 10% kedvezmény/alkalom

Telefon: +36 70 940-3364

Idősbarát Újbuda :

Mit tehetünk a földért?

Minden évben elérkezik a Föld Napja április 22-én, akkor mozgalmak, kampányok segítik a környezetvédelem fontosságának hirdetését. Jó esetben magunk is részt vehetünk egy-egy szemétszedésen közvetlen környezetünkben, vagy virágot ültetünk a házak elé. De mit tehetünk, teszünk még?

Idősbarát Újbuda :

PÉLDAKÉPEK

1970 áprilisában indult útjára az azóta évente több mint egymilliárd embert megmozgató civil kezdeményezés, a Föld napja, amely a természeti értékek megóvása, a környezeti katasztrófák leküzdése céljából indítja mozgalmait.

Idősbarát Újbuda :

Másmilyen húsvét!

Nemsokára húsvét! Bár az idei húsvét sem marad el, csak alkalmazkodva a körülményekhez, más lesz, mint a többi. Erre próbáljunk felelős gondolkodással készülni, lelkileg, emelkedett hangulatban! Bizonyára hamarosan eljönnek majd azok a napok, amikor szabadabban, családunk és szeretteink körében ülhetjük meg családi és közösségi ünnepeinket is.

Idősbarát Újbuda :

A magyar költészet napján

József Attila 1905. április 11-én született, s rá emlékezve 1964 óta ezen a napon ünnepeljük a magyar költészet napját. Minden évben a magyar líra gyöngyszemei hangoznak el, előadói estek, közös felolvasások, szavalások hívják fel a figyelmet a vers szépségére, fontosságára.

Idősbarát Újbuda :

Mit tehetünk, mit tegyünk a koronavírus elterjedése ellen?

A hazai járványügyi helyzettel összefüggésben megelőzés céljából a kerület vezetősége úgy határozott, hogy az időseket foglalkoztató intézményekben – így a 60+ Programközpontokban is határozatlan időre szünetelteti a tevékenységet.

Idősbarát Újbuda :

Nem mind avítt, ami régi!

A reneszánsz és a barokk művészet egyik kedvelt hangszere a viola da gamba. Távoli rokonságban áll a hegedűk családjával, a hangszert vonóhúzással szólaltatják meg. Magyar fordítása térdhegedű.

A legrégebbi európai vonós hangszer a 17. század végére kezdett veszíteni kezdeti népszerűségéből. A hegedűk rohamos előretörése mellett műkedvelő hangszerré vált, s egy időre ki is ment a divatból.

Idősbarát Újbuda :

Valentin – fő a figyelmesség!

Az ókorból eredő Bálint-nap ünnepét jól ismerték, s a 20. századtól terjedt el az egész világon a szerelmesek napjaként.

Idősbarát Újbuda :

Karácsonyi kaktusz

Ez a virág karácsonykor nyílik. Vannak rózsaszínűek, de fehér, piros és lila virágú fajták is. Trópusi növény, Brazíliában őshonos. A természetben általában az orhideákkal azonos helyeken található. Kedves karácsonyi ajándék ötlet.

Oldalak