Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. péntek, Eszter, Eliza

Pályázatok - ötven év felettiek álláskeresését támogató képzések

Pályázatok - ötven év felettiek álláskeresését támogató képzések

Pályázat címe: Jelentkezés az ötven év felettiek álláskeresését támogató képzésekre    

        

Megjelenés dátuma: 2013-11-19

Beadási határidő:     2013-12-04

Pályázatot kiíró:       Újbuda Önkormányzata

           

Pályázat leírása:

           

A Senior Capital projekt keretében szervezett IBM Magyarország Kft. és Pannon-Work Zrt. által felajánlott képzésekre


Az Újbuda Önkormányzata által, nemzetközi együttműködésben szervezett 50+ projekt, a Senior Capital újabb fejezetéhez érkezett. Ugyanis a program megvalósítását támogató szakmai szervezetek közül két cég, az IBM Magyarország Kft., és a munkaügyi szolgáltatással, munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó Pannon-Work Zrt. önzetlen felajánlást tett a kerületben élő 50-60 év közötti polgárok számára.


Az IBM a felsőfokú végzettségűek segítését, míg a Pannon-Work az alap- és középfokú végzettséggel rendelkezők támogatását vállalta egy-egy ingyenes képzési program keretében.

Mindkét vállalat programjában megtalálható minden olyan elméleti és gyakorlati információ, amely hathatós segítséget nyújthat a résztvevőknek az álláskeresésben. Az előadásokat, gyakorlatokat, tréningeket és a próbainterj úkat is profi HR-es szakemberek végzik/tartják.


Egy kis ízelítő a programokból:

 

Munkaügyi/munkajogi tájékoztató: atipikus foglalkoztatási formák (munkaerő-kölcsönzés, részmunkaidős foglalkoztatás, egyszerűsített foglalkoztatás, megosztott munkaviszony), 50 év felettiek foglalkoztatási kedvezményei, stb.  

 

Önmenedzsment előadás: a kommunikáció alapjai, erőszakmentes kommunikáció, személyiségtípusok alapjai, célkitűzés - célok, konfliktuskezelés, az önmenedzselés praktikái, stb.  

 

Önéletrajzírás, interjúzás, praktikus tanácsok interjúkra, próbainterjúk: elmélet + gyakorlat (önéletrajzírás), önéletrajzok fajtái, milyen legyen a jó önéletrajz, mi várható az állásinterjúkon, stb.


A programok pontos időpontjával és helyszínével kapcsolatban 2013. december 5-8 között az az ujbuda.hu honlapon, a 06/1/372-4636 telefonszámon, vagy személyesen lehet érdeklődni minden hétköznap 9–14 óra között az Újbudai Szenior Programközpontban (Bölcső utca 3.)


A jelentkezés időpontja: 2013. november 20. és december 4. között.


Jelentkezni lehet: Az Újbuda újságban található, kitöltött jelentkezési lappal, mely ide kattintva is letölthető.

 

A képzésekre kizárólag XI. kerületi lakcímmel rendelkező 50–60 év közötti életkorú polgárok jelentkezését fogadjuk el, a végzettségének megfelelően, az adott programra egy alkalommal.


További tudnivalók:

- A programokon való részvétel ingyenes!

- Minden 50-60 év közötti újbudai polgár a végzettségének megfelelő programra jelentkezhet egy alkalommal.


A jelentkezések benyújtása: Személyesen az Újbudai Szenior Programközpontban, valamint az önkormányzat épületében elhelyezett 60+ gyűjtőládákban, vagy e-mailben: 60plusz@ujbuda.hu

 

Egy adott programra történő túljelentkezés esetén a résztvevőket sorsolni fogjuk!                    

           

Pályázat célközönsége: Minden érintett személy