Hozzávalók: fél üveg „mézpótló” („DIABET” diabetikus édesség méz helyett), 5 dkg Rama margarin, 2 tojás, 2 csapott evőkanál Canderel édesítőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg, 1 púpos teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna), 40 dkg liszt
a díszítéshez: dióbél, vagy mogyoró, mandula, 1 tojásfehérje a kenéshez
Elkészítés: Meglangyosítjuk egy tálban a mézpótlót és a margarint. Az édesítőport kikeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget, jól összedolgozzuk. Hozzáöntjük a langyos, margarinos „mézhez, ezzel is összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk a tésztát. (ha a tészta ragad, lisztet adunk még hozzá) Takarjuk le konyharuhával, szobahőmérsékleten pihentessük legalább fél napon át.
Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb fél cm vastagságúra és szaggassuk ki a különböző formákkal. (szív, hold, csillag..) A mézeskalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojásfehérjével, díszítjük dió, mogyoró, mandula darabokkal, Forró sütőben aranybarnára sütjük, kb 5 perc.
Fém dobozban jól eltartható, kiváló karácsonyi sütemény, karácsonyfadísz és ajándék.
Jó étvágyat!
60+ Program