Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Zárva vagyunk, a háttérben dolgozunk!

A nyár minden erővel ontja melegét, aminek az idősebb korosztály nem örül felhőtlenül. Ugyanis a vízparton, a kertben, a diófa árnyékában, vagy egy hűvös, besötétített szobában még csak-csak, de az egészséges szervezet számára is megterhelő elviselni a kánikulát, a páradús levegőt, a szív- és érrendszeri betegek, az érzékenyek pedig ilyenkor szenvednek.

A tapasztalatok szerint a fronthatások miatti elővigyázatosságból, vagy a panaszok miatt június és augusztus között lecsökken a 60+ Program látogatottsága. S még az óvodai, iskolai szünet is jelentősen befolyásolja, mennyire aktív a korosztály. Sokan nyáron tartósan elutaznak a kiskertbe, nyaralóba, hiába is szervezzük a vonzó programokat, kirándulásokat. Éppen ezért általában minden évben mi is tartunk egy kis szünetet, amikor a programhelyszínek zárva vannak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jogos szabadságunknál többet vehetnénk ki, nem megyünk kollektíven szabira, mert ilyenkor a háttér munkálatokkal vagyunk elfoglalva. Lezárjuk az évet, végzünk adminisztratív tevékenységet, de ilyenkor keressük meg a jövő évad foglalkozásvezetőit, készítjük elő az őszi programokat, tárgyalunk, tervezünk, szervezünk. Egyeztetünk a programok részleteiről, elkészítjük a tájékoztató, reklám anyagokat, azon dolgozunk, hogy felkészülten induljon az év. Még telefon ügyeletet is tartunk. Persze, kicsit nyaralunk is, mert ilyenkor nem olyan gond a helyettesítés.

A zárásról-nyitásról a Programközpontok bejáratainál, s a honlapon, 60 plusz Facebook csoportban is tájékozódhatnak. Ezeken a felületeken igyekszünk folyamatos információval hírt adni az aktualitásokról, érdekességekről. Kövessenek minket nyáron is! S ősszel találkozzunk újra személyesen a programokon!

 

 

Tartalmas, szép nyarat kívánunk!

 

Újbuda 60+ Program