Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. hétfő, Mátyás

Várakozással teli aktív időskor...

Elkezdődött az iskola, az új tanév. Minden kisdiák ilyenkor izgatottan várja, milyen újdonságot rejteget számukra az új lehetőség. Mi, a hajlottabb életkorban lévők is valljuk be, tele vagyunk várakozással. Főleg azok, akik az Újbuda 60+ Programtól számítanak érdekes, hasznos foglalkozásokra, szolgáltatásokra. Az ő megnyugtatásukra üzenjük, hogy ismét sok programból választhatnak, s lesznek újabb lehetőségek is.

Az idén is nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, így lesznek különféle tornák, jógák, választhatnak több mozgásformából. Folytatódnak a túrák, a gyaloglások, a városismereti séták. De feleleveníthetik a nyelvtudásukat, járjanak a társalgási klubokba! Indítunk majd nyelvtanfolyamot is. A különféle tanfolyami beiratkozásokról, a színházbérletről, a nagyrendezvényekről az Újbuda Újságból értesülhetnek. A Programközpontokból elvihető szórólapok tájékoztatnak a részletekről. S számítunk érdeklődésükre a havi 300 körüli program keretében, amelyről minden hónapban a Programlista ad tájékoztatást. Közöttük remélhetőleg találnak érdeklődésüknek megfelelő ismeretterjesztő és szórakoztató programot, s szolgáltatást.

És ha mégsem találnak megfelelőt havi 300 programunkból kérjük dobják be igényeiket a programközpontjaikban elhelyezett Kívánságdobozokba, hogy megszervezhessük azon programokat amelyeket sokan kérnek.


Várjuk önöket újra a különféle helyszíneken megrendezésre kerülő programjainkra. Kísérjék figyelemmel az eseményeket és érdeklődjenek, jelentkezzenek bátran!

S kísérjék figyelemmel weboldalunkat (idosbarat.ujbuda.hu), s Facebook oldalunkat is (az oldal neve: www.facebook.com/Ujbuda60pluszProgram).


Keressenek, kövessenek minket!


Újbuda 60+Program

LEGFRISSEBB
×

Nem mind avítt, ami régi!

A reneszánsz és a barokk művészet egyik kedvelt hangszere a viola da gamba. Távoli rokonságban áll a hegedűk családjával, a hangszert vonóhúzással szólaltatják meg. Magyar fordítása térdhegedű.

A legrégebbi európai vonós hangszer a 17. század végére kezdett veszíteni kezdeti népszerűségéből. A hegedűk rohamos előretörése mellett műkedvelő hangszerré vált, s egy időre ki is ment a divatból.