Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Testi-lelki fiatalságot segítő szolgáltatások

Az Újbuda 60+ Program számtalan lehetőséget kínál ügyfelei számára, hogy idős korban is megőrizhessük testi-lelki fittségünket. Örömünkre szolgál, hogy egyre többen találják meg a számukra legmegfelelőbb formát és kapcsolódnak be az aktív idős kort szolgáló programjainkba.

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani néhány szolgáltatást ezek közül.

A mindennapi rendszeres mozgás elengedhetetlen és a legfontosabb az idős ember számára is. Azonban ebben a korban egyre gyakoribbá válnak a mozgásszervi problémák, s egyre több figyelmet igényel az izmok, ízületek védelme. A fizikai egészség megőrzése érdekében, a fájdalmak enyhítése céljából kérje ki a tapasztalt gyógytornász szakember véleményét! Személyre szabott segítséget kaphat: mire figyeljen, milyen gyakorlatokat végezzen. Az ingyenes szolgáltatást előzetes bejelentkezés útján igénybe veheti nálunk. A gyógytorna tanácsadáson megbeszélik, hogy mit kell tennie a betegségek kialakulásának elkerülése, esetleges fájdalmai mérséklése érdekében, mely mozgásformák ajánlottak az ön számára.

Amennyiben a táplálkozással kapcsolatban merülnek fel kérdései, a dietetikus szakember átfogó segítségére számíthat. Az egészséges életmódot szolgáló, vagy legyengült, beteg szervezetét támogató ismeretek személyre szabott átbeszélésére nyílik lehetősége ügyfelünknek. Tudjon meg többet az élelmiszerekről, az emésztésről, a helyes táplálkozásról! A tapasztalatokat ismétlő találkozásaikon összegezhetik. Kérjen időpontot és vegye igénybe a szolgáltatást!

Ha gondjai vannak, hirtelen, fokozódó stressz, trauma érte, amit nem tud egyénileg feldolgozni, forduljon a közérzete javítását segítő szakembereinkhez! A lelki problémák enyhítését sokszor egy személyes, négyszemközti beszélgetés is segíti. Ezért hoztuk létre a lelki segítségnyújtás szolgáltatásunkat. Problémái megkönnyítése végett, lelki harmóniája visszaállítása céljából vegye igénybe a segítő beszélgetéseket, ahol képzett, időskorú segítő önkéntesekkel találkozhat. Forduljon hozzájuk bizalommal, hogy ők segíthessenek önnek! Előzetes időpont egyeztetés az ügyfélszolgálaton keresztül.

Egy kis agy-torna a legjobb orvosság a szellemi frissesség megőrzésére idős korban. Sokan keresztrejtvényt fejtenek, kártyáznak. Vannak, akik számítógépeznek, vagy nyelvet tanulnak. Ezek szinte mindegyikét megtalálják ügyfeleink az Újbuda 60+ Program keretében. Az idegen nyelvű társalgási klubokra hívjuk fel a figyelmét, ahol angol – német – és spanyol nyelven beszélgethetnek a klubtagok. A foglalkozásokat nyelvtanárok, a nyelveket beszélő érdekes emberek, önkéntes segítők vezetik. A beszéd centrikus társalgási klubokban viszonylag kötetlen, szórakoztató formában eleveníthetik fel tudásukat, vagy éppen gyakorolhatják a nyelveket. A két Programközpontban különböző időpontokban várják önöket a klubokba.

A fenti szolgáltatásokról bővebb információt megtudhat a szórólapokról, a havi programlistából, vagy az ügyfélszolgálaton: Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ (1112 Bp., Kérő u. 3.), minden hétköznap 9:00-14:00 óra között, vagy a 372-4636 telefonszámon

Újbuda 60+ Program