Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. péntek, Magdolna

Szeretettel ünnepelni

Közeledik egy jeles nap, az esztendő egyik ünnepe, s az emberek egy része ahelyett, hogy örömérzés birtokába kerülne, csak a feszültséget, a tülekedést, a küzdelmet éli meg általa. Különösen igaz ez a többnapos ünnepek esetében, mint például a Karácsony, a Húsvét.

A felkészülés tele van aggodalommal. Be kell vásárolni a család számára, de meg tudjuk-e szerezni, amit elképzeltünk, megszoktunk? Mindenki bevásárol, közlekedik, hogyan visszük haza az élelmiszert, az ajándékokat? Lesz-e elég időnk elkészíteni mindent? Ki fog segíteni? Milyen ajándékot adjunk? Ilyen és ehhez fogható nyomasztó gondolataink vannak az ünnep előtt. Meg akarunk felelni az elvárásoknak, ragaszkodunk a szokásokhoz és sokszor erőnkön felül teljesítünk. Ahelyett, hogy igazán az ünnepre koncentrálnánk.

Pedig mi is az ünnep igazi lényege? Legyen más, mint a hétköznap, legyen különös, egyedi, maradandó! Ne csak a felszínen hasson, tudjuk megélni mélyen a hagyományon túli aktuális üzenetét! Jelentsen személyes kötődést, legyen közöm hozzá és egyaránt hagyjon maradandó nyomot a szűkebb és a tágabb közösségünkben! Ha öröm nélkül, a mindennapok fáradalmaival múlik el, akkor mondhatjuk, hogy kiüresedett, nem jelent számunkra már semmit. Az ünnep ajándékozzon meg mindenkit meghitt, személyes pillanatokkal, amire majd emlékezni tudunk! Ezt a célt egy őszinte beszélgetés, a kellemesen együtt töltött idő is betöltheti. Sőt! Ne az legyen a fontos, hogy milyen sok ételt tettünk az asztalra, milyen drága ajándékot vettünk az ünnepeltnek, megvettük-e a legdivatosabb játékot a kis unokának! Mindenkinek más az érték, de törekedjünk a tiszta, őszinte érzések, a szavak, a segítő szándék, a másik iránti figyelem újbóli értékké emelésére! Nem érdemes vetekedni a környezetünk anyagi teherbíró képességével! Ehelyett hozzuk vissza a minőségi együtt töltött idő megbecsülését! Egy jó kis séta, közös játék, vagy éppen az együtt végzett munka is jelenthet megelégedést, örömet.

Áldott, békés ünnepet kívánunk magunknak az idei Húsvét előkészületei és a hagyományok megélése, továbbvitele alkalmából!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

Magic Slim & Fit Stúdió

Infrakerékpár 5% kedvezmény/alkalom; Masszázs 10% kedvezmény/alkalom

Telefon: +36 70 940-3364