Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Öngyógyítás meditációval

Ázsiai legtöbb országának tradícionális gyógyászata holisztikus szemléletben tekint a betegre a betegségre ill. a betegségből kivezető útra. Ebben a szemléletben a betegség egyfajta egyensúlyzavar, nem a tünetek kezelése hozza meg a gyógyulást, hanem az egyensúlytalanság feltárása, vagyis egyensúly helyreállítása. Az ázsiai gyógyászat a testtel, mind a tudattal (vagy lélekkel) és a beteg környezetével való viszonyával egyaránt foglakozik. Ezek együttes kezelése hozza meg a gyógyulást.

2022.11.17-től minden csütörtökön 9:00-10:00

(6 alkalommal)

 

Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ

(1112 Bp., Kérő utca 3.)

Az öngyógyító folyamatok támogatásának eszközei közül most a meditáció technikáival fogunk részletesen foglalkozni. A meditáció – a többe ezer éves tibeti, kínai tapasztalatok és a modern nyugati tudomány kutatásai szerint – az egészség mellet is nagyon sok mindenre hat pozitívan.

Könnyebben tudjuk kezelni a mindennapi problémákat, megnövekedhet a belső öröm, a béke és a szabadság érzése, amely rosszabb napjainkon óriási segítség.

Dr. David Shapiro PhD pszichológus professzor számos kutatást végzett a meditáció előnyős hatásaival kapcsolatban. Tudományos kutatása alapján a meditáció a szív és érrendszeri problémáknál, bőrbetegségeknél, a lelki élet hangulati zavarainál a krónikus fájdalmak esetében, de akár a szenvedély és pánikbetegségeknél is kifejezetten hasznos

Jöjjön el és ismerje meg a mindennapjaink támogatására szolgáló leghatékonyabb eszközök egyikét!

 

Figyelem!

A tanultak nem helyettesítik az orvosi konzultációt, diagnózist, kezeléseket és vagy az előírt gyógyszereket!