Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. péntek, Mária

Nem csak a húsz éveseké a világháló

Követőkre talált a "Kattints rá nagyi" informatikai oktató program. A 11-dik kerület idősei a gazdagréti Szent György Informatikai Iskolában sajátíthatnak el számítógépes ismereteket.


A "Kattints rá nagyi" elnevezésű informatikai oktató program olyan sikeres volt, hogy az idősek közül egyre többen kívánnak élni azzal a lehetőséggel, hogy megismerjék a számítógép és az Internet "csodáit".

A kerületben az önkormányzat kezdeményezésére a gazdagréti Szent György Informatikai Iskolában oktatják a tanulni vágyó nagyszülőket. Dr. Józsa István /MSZP országgyűlési képviselője/ az Újbuda Tv-nek elmondta egyre nagyobb az igény az idősek részéről az Internet és a felhasználói ismeretek elsajátítására, ezért érezték fontosnak, hogy a kerületben is elinduljon a tanfolyam. "Teljesen más ezt a korosztályt oktatni"- tette hozzá a "tanító néni". Nehezebben kezelik a manuális dolgokat, viszont sok esetben lelkesebbek, mint a fiatalok. Az egyik idős hölgy például örömmel mesélte, hogy végre emailen keresztül is tud beszélgetni külföldön élő unokáival.