Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. hétfő, Mária

Mit tehetünk, mit tegyünk a koronavírus elterjedése ellen?

A hazai járványügyi helyzettel összefüggésben megelőzés céljából a kerület vezetősége úgy határozott, hogy az időseket foglalkoztató intézményekben – így a 60+ Programközpontokban is határozatlan időre szünetelteti a tevékenységet.

Mit tehetünk, mit tegyünk?


A hazai járványügyi helyzettel összefüggésben megelőzés céljából a kerület vezetősége úgy határozott, hogy az időseket foglalkoztató intézményekben – így a 60+ Programközpontokban is határozatlan időre szünetelteti a tevékenységet. A koronavírus emberről emberre cseppfertőzéssel és váladék útján terjed direkt és indirekt kontaktus útján. A fertőzésről, a vírusról sajnos még nem túl sok ismerettel rendelkezünk, mivel ez egy új típusú koronavírus, ezért amit megtehetünk a saját és környezetünk védelmében, azt meg kell tennünk. Ezt a hírt eddig az ügyfelek is megértéssel tudomásul vették. Hogy elkerüljük a járvány kialakulását, terjedését, a felelős magatartás nem lehetőség, hanem kötelezettség, alapvető érdek mindenki számára. Aggodalomra, pánikra nincs ok, mert az illetékesek felkészültek minden helyzetre, így a kerületben is korrekt a tájékoztatás. Az a kérés, hogy a tájékozódáshoz a honlapunkat, Facebook oldalunkat vegyék alapul, s ne dőljenek be a rémhírterjesztésnek!


https://idosbarat.ujbuda.hu/


https://www.facebook.com/Ujbuda60pluszProgram/


Ehhez szeretnénk hozzájárulni néhány közérdekű észrevétellel, tanáccsal.

Most éppen aktuális beszélnünk az alapvető higiéniai szabályokról, hiszen ilyen világjárvány apropóján is egyéni felelősségünk, hogy betartsuk azokat. S ne csak most, de mindig!

Mivel az idősebb korosztály jobban ki van téve a vírusos fertőzés veszélyének, különösen, ha az immunrendszer gyenge, esetleg más betegség is fennáll, ezért most nem javasolt közösségbe menni. Lehetőleg mindenki tartózkodjon otthon, ne menjen zsúfolt, zárt térbe. Körültekintően vegye igénybe a tömegközlekedést, ne vásároljon nagy forgalmú helyen. Kerüljük a nagyobb társaságot, akár a nagycsaládi, közösségi összejöveteleket is mellőzzük egy időre. A hosszabb utazást, fürdő beutalást érdemes elhalasztani. Sokkal többször és alaposan mossunk kezet szappannal, fertőtlenítő folyadékkal! Zsebkendőbe köhögjünk, tüsszentsünk és azt dobjuk zárható szemetesbe! Semmiképpen ne a tenyerünkbe, amivel azután megfogjuk a tárgyakat, a fogódzkodót…inkább a kézfejre, könyökre. Az érintkezési formáknál most kerüljük a puszit, a kézfogást! Érdemes a környezetünk fokozottabb tisztántartására, fertőtlenítésére is figyelni. Szellőztessünk sűrűn!

Ha valaki influenzás tüneteket észlel magán, feltétlenül maradjon otthon, ne fertőzze környezetét! Vírusgyanús esetben pedig telefonon értesítse a háziorvost, aki megteszi a szükséges intézkedéseket. Semmiképpen ne menjen a rendelőbe lázas betegen!

Bízunk abban, hogy a fertőzés megelőzésére tett intézkedésekkel, a felelős állampolgári magatartással sikerül minél rövidebb időn belül átvészelni ezt az időszakot és ügyfeleink újra élvezhetik majd az Újbuda

60+ Programot!


Vigyázzanak magukra és egymásra!


Újbuda 60+Program