Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. szerda, Vendel

Mentálhigiénés 60+ programok interneten

Az elmúlt időszak változásai, veszélyei és terhei bizony próbára tették mindannyiunk lelki egészségét. Sokan vannak, akiket kevésbé viselt meg a járványveszély, de sokan olyanok is akiknek jelenetős többletterhet okozott, nagyon nehézzé téve a mindennapokat.

Ha tartósan rossz a kedve, céltalannak, megtörtnek vagy magányosnak érzi magát, nincs kivel megbeszélni a gondjait, az elmúlt hónapok történéseit, esetleg más okból vannak lelki problémái, kérjük késlekedés nélkül jelentkezzen!

Problémáink megoldása, lelki egészségünk visszaszerzése és megőrzése nagyon fontos, főleg most!

Online 60+ lelki segítségnyújtás (egyéni segítő beszélgetés)

Gondjai, problémái vannak, de nincs, aki meghallgassa vagy segítsen? Lehangoltnak, tehetetlennek érzi magát emiatt?

Sok időskorú ember nem kér segítséget lelki gondjával kapcsolatban, mert úgy gondolja, ezt magának kell megoldania, vagy nincs kihez fordulnia, esetleg nem akar másokat terhelni.

Pedig legtöbbször egy jó beszélgetés, egy kis felénk forduló figyelem is segíthet abban, hogy jobban érezzük és cselekvésre szánjuk el magunkat, vagy kezünkbe vegyük sorsunk irányítását.

Az Újbuda 60+ Program keretében kínáljuk ingyenes „segítő beszélgetések” szolgáltatásunkat, ahol képzett időskorú önkéntesek várják, hogy segíthessenek Önnek!

Keressen minket személyesen vagy telefonon, ügyfélfogadási időben hétköznap 9.00-14.00 óra között az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban (1112 Bp., Kérő u. 3.; Tel: 06-1-372-4636)!

Online problémamegbeszélő csoportok

A problémamegbeszélő csoportfoglalkozások célja különböző problémák feldolgozása, megoldása a teljes, egészséges, harmonikus életvitel megteremtése érdekében.

A beszélgetések során különböző, tipikusan időseket érintő témák kerülnek feldolgozásra pszichológus szakember vezetésével. A foglalkozások nem csak a problémák megoldásában, de önmagunk jobb megismerésében, az önismeret elmélyítésében is segítenek.

Keddenként 9:30-10:30 között (nagyobb létszám esetén a második csoport 11:00-kor kezd) Google Meet felületen.

Következő témák:

    • 2021. január 19. Végtelenség
     (Jelentkezés: 2021.01.12. 13:00 - 2021.01.19. 12:00-ig)
    • 2021. január 26. Közeledések
     (Jelentkezés: 2021.01.19. 13:00 - 2021.01.25. 12:00-ig)

(minden alkalomra külön kell jelentkezni)

LEGFRISSEBB
×

Kreatív Alkotókör - Horgolás alapjai  

2021október2515:30

Kézügyesség javításáért, megőrzéséért, illetve a kreatív készség fejlesztéséért kézműves foglalkozásokat szervez az Újbuda 60+ Program. Az alkalmakra semmit nem kell hozni és nem kell különösebb kézügyességgel sem rendelkezni. Viszont a foglalkozásvezető segítsége és útmutatása, az együttlét biztos garancia arra, hogy a hangulat kiváló lesz.