Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. kedd, Gál

Még tombol az influenza

Már decemberben szóltak a híradások arról, hogy az egyre növekvő számú tünetek az influenzavírus járványos elterjedésére engednek következtetni. Azóta hétről-hétre egyre több ember krákog, tüsszög, felső légúti panaszokkal küzd. Néhány kórházban látogatási tilalmat rendeltek el.

Az autóbuszon már kevesebb az az utas, aki nem beteg, mint aki az. Ráadásul sajnos sokan felelőtlenül viselkedve betegen, a közösségben esetleg terjesztik a fertőzést. A járványok megfékezését sajnos nehezíti, hogy mindig új típusú influenzák ellen kellene védekeznünk, ugyanis a vírusok állandóan változnak. Sajnos az időjárási viszonyok is kedveznek a szaporodásuknak. A januári hideg, nedves időjárásban ismét fertőznek a korábban, akár a világ másik feléről behurcolt vírusok. Így ezen a télen az ausztrál vírustól retteg mindenki, ami az idős korosztály körében is súlyos szövődményeket okozhat.

Vigyázzanak magukra és embertársaikra azáltal, hogy a betegség ideje alatt nem tartózkodnak közösségben, s felelős magatartásukkal védekeznek a járvány terjedése ellen!


Mindenkinek jó egészséget kívánunk!


Újbuda 60+ Program