Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Köd előttem - Közösségi színházi előadás a MU Színházban

A Paralel Alkotócsoport, a MU Színház és a Bartók-negyed közös projektje annak a színházi előadásnak az elkészítése, ami a kerület lakóinak történeteiből áll össze, és elmesélésében kerül fel a MU színpadára.
Kivándorlási hullámok mindig is voltak és valószínűleg mindig is lesznek. De mi az, ami miatt ma Magyarországon valaki azon gondolkodik, hogy külföldre költözzön? És mi az, ami mégis visszatartja? Aki élt már hosszabb ideig külföldön, miért költözik vissza? És hogyan hat a legközvetlenebb kapcsolainkra, ha az egyik fél külföldre költözik?
 
Ilyen kérdésekről gondolkodtunk a próbafolyamat során 13 civil résztvevővel, az ő megéléseiket pedig olyan emberek történeteivel hoztuk kölcsönhatásba, akik, vagy a szüleik, 1956 környékén hagyták el az országot. Mi közünk van ilyen távolságokból egymáshoz?
 
Szereplők: Albert Zoltán, Avarkeszi Kati, Dósa Szelina, Dömötör Adrienne, Fóti Klára, Gál Gabriella, Haris Péter, Horváth Anna, Laczkó Andrea Veronika, Pokol Júlia, Schütz Brúnó, Zatik Gábor, Zelencsuk Kata Márta
 
Szereplők felvételről: Kalmár Éva, Lux Antal, Mira Furth, John Szűcs, Temesváry Mária,
Alkotótársak: Fodor Fanni (drámainstruktor), Fazekas Ella (közösségi színházi hallgató), Róbert Júlia (író-dramaturg), Török Tímea (projektvezető drámainstruktor)
 
A közel egy éves projekt premiere május 25-én lesz a MU színházban, amit minden újbudai lakcímmel rendelkező lakos ingyenesen megtekinthet. Regisztrálni a rebeka@mu.hu címen lehetséges.
 
 
 
kép forrása: https://www.mu.hu/