Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. péntek, Eszter, Eliza

Hasznos és kellemes mulatság!

Sokat írtunk már itt is arról, hogy a szellemi frissesség megőrzése, az időskori hanyatlás megelőzése, javítása érdekében mi magunk is rengeteget tehetünk. Az egészséges életmód, a pozitív szemlélet mellett a különféle szellemi és társas tevékenységek mind jót tesznek.

Az Újbuda 60+ Program először kétheti, majd heti rendszerességgel új klubot szervez a kártyajátékok kedvelőinek, az érdeklődőknek. Mert játszani, kártyázni jó és emellett kiváló memóriafejlesztő agytorna!

A most induló Kártya-Klub lehetőséget kínál az érdeklődő ügyfeleinknek a francia, a magyar és a tarokk kártyával való megismerkedésre. Terveink szerint a passziánsz, a rikiki és a pikk dáma kártyajátékokkal foglalkoznak majd. A szakavatott játékvezető, oktató irányításával lesznek a foglalkozások, ahol társaságban gyakorolhatnak, tanulhatnak és szórakozhatnak. Megismerkednek az alapfogalmakkal, különféle taktikákkal, stratégiákkal. Igy eljutva a magasabb fokú bridzs szellemi agytorna, kártyázás szintjeire, s később lehetőségük lesz bekapcsolódni a bridzsklubok életébe is.

Tanulható és gyakorolható lesz a snapszli, az ulti játék de a későbbiekben tervezzük a Royal tarokk kártyajáték megismertetését is. Ez utóbbi magyar találmány, s teljesen egyenlő feltételekkel versenysportként is játszható, hasonlóan a bridzshez. A foglalkozások három nehézségi szint elérését célozzák, hogy mindenki a saját tudásszintjén szórakozhasson.

 

Várjuk az érdeklődőket, a kártyázni vágyókat első alkalommal március 6-én kéthetente szerdánként 14:15 – 16:15-ig az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani központba (1112 Bp., Kérő u. 3.).

 

A kártyázás kiváló társas- és szellemi tevékenység, s egy kellemes mulatság!