Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. péntek, Nándor

Hagyományosan, de könnyedén

Az esztendő csak telik, telik…már megint itt van Karácsony. A készülődés mindig izgalmas, idejében meglesz-e minden, elkészülnek-e a sajátkezűleg gyártott ajándékok, mekkora sor lesz a piacon, mikor vegyük meg a halat?

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok foglalkoztatnak mindannyiónkat az eljövendő napokban. Minden évben elölről végigjárjuk ezt a feladatlistát, s a szokásainkhoz ragaszkodunk. Mivel egyre riasztóbb méreteket ölt a vásárlási láz, többen fogadalmat tesznek, hogy megkezdik az ünnep racionalizálását. Praktikusan vásárolnak, sütnek-főznek, csak akkor és annyit, ami még kedvükre van. S nem engednek a hajszolásnak, a leglényegesebb úgyis az együtt töltött idő. Amikor összejön a család, körbeülnek, s legalább Karácsony este csak egymásra figyelve beszélgetnek.

Az idén egyszerűsített ütemtervet készítünk. Felosztjuk a feladatokat, előredolgozunk, s nem tülekedünk. A költséges, nagy ajándékozással felhagyunk. Esetleg helyette valahová együtt elmegyünk, kirándulni, üdülni. Fontos a hagyományainkhoz való kötődés, de talán fontosabb, hogy tudjunk együtt örülni az ünnepnek. Ehhez figyelembe kell venni, hogy hamarabb elfáradunk és merjük bátran felvállalni, hogy változtattunk a szokásokon.

A boldog, békés ünnepléshez jó előre mindenkinek ezt tanácsoljuk!

Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

Éghajlatvédelmi világnap – október 24.

Földünkön az elmúlt tízezer évben viszonylag változatlan volt a klíma, mert az átlagos hőmérsékleti különbség 1 Celsius-fokon belül maradt. Ezt megelőzően sokkal nagyobb változások mentek végbe, amihez az élőlények, a természet nagyon nehezen tudott alkalmazkodni. Ezért fajok tűntek el, vagy éppen átalakultak.