Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Hagyományos finomságok

Az idei Szent István ünnep kicsit szerényebb lesz, mint korábban. Elmaradnak a nagy rendezvények, a tűzijáték, mert mindenki megérti, a járvány időszakához fegyelmezetten alkalmazkodni kell. A kisebb programok a megfelelő óvintézkedések mellett megtarthatók.

Vannak azonban olyan hagyományok, amit nem szeretnének megszakítani a szervezők. Például az ország kenyere verseny, amit a Magyar Pékszövetség hirdetett és rendezett.

A döntőbe jutott 15 kenyérből, az idei Szent István-napi kenyér a Balmaz Sütöde Kft. által készített Hajdúsági házi kenyér lett, 2020 leginnovatívabb kenyerének pedig a solymári Hel Pékség Kft. Rozmaringos-burgonyás cipóját választották.

Az ünnep alkalmából a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt. Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a Curiositas – Kíváncsiság fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a Szentivánéji Álom tortával.

A fenti termékeket minden évben nagy érdeklődés kíséri, bizonyára sok hely akad, ahol meg lehet majd vásárolni, kóstolni.

Reméljük, hogy az államalapítónk idei ünnepén mindenki talál majd kedvére való, biztonságos hazai programot augusztus 20-án és lesz alkalma megkóstolni egyebek mellett a fenti finomságokat is.

Kellemes időtöltést kívánunk!

LEGFRISSEBB
×