Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

ELBIR lakossági hírlevél 2022. március - Vigyázat Csalók!

Figyelmükbe ajánljuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Bűnmegelőzési Osztálya által összeállított elektronikus hírlevelének (ELBIR – Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer) tartalmát!

Kérjük, figyelmesen olvassák el és amennyiben lehetőségük van rá, osszák meg ismerőseikkel is az abban foglaltakat!

Csalók élnek vissza a Budapesti Közművek részeként működő Főkétüsz Kéményseprőipari Divízió nevével.

A Rendőrséghez több bejelentés érkezett, miszerint illetéktelenek magukat a cég munkavállalójának, vagy alvállalkozójának kiadva, a Főkétüsz nevében próbáltak megtéveszteni ügyfeleket. A félrevezetett ügyfeleknél egyes, kéményseprői tevékenységet értékesítő vállalkozók ezen a módon igyekeztek kéményellenőrzéseket elvégezni.

 
A rosszhiszemű megtévesztések elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a Főkétüsz szakemberei minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott munkaruhát viselnek, és arcképes vállalati igazolvánnyal, valamint megbízólevéllel rendelkeznek.

 
A megtévesztő megkeresések kockázatainak elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy az ügyfelek minden esetben tájékozódjanak a társaság telefonos ügyfélszolgálatán (06 1 999 0664), illetve internetes oldalán (www.kemenysepro.hu).

 

Amennyiben Önöket is megpróbálják megtéveszteni, illetve ha a leírt módszerrel találkozik, tegyen bejelentést a lakhelye szerinti rendőrkapitányságon!

A teljes hírlevelet letölthetik itt:

ELBIR lakossági hírlevél 2022. március

Forrás: police.hu / A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya