Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Egészséges élvezetek

Egy tikkadt nyári délután meglátogattam a barátnőmet. Régen találkoztunk, mesélnivaló is akadt bőven. Barátnőm kivételes vendéglátó hírében áll, nehéz vele versenyre kelni. Mondtam, hogy ne vásároljon, ne készüljön, a találkozás a lényeg. Ő olyan finomságokkal látott vendégül, amelyeket a hűtőben, a kamrában talált, ám elkészítésükkel egyedivé varázsolta a vendégasztalt.

Salátát készített rukkolából, répából, almából, zöldhagymából, borsikafűből, édesköményből.Az öntetben volt balzsamecet, citrom, fokhagyma és egy kis méz. Mindez koktélparadicsommal, fetasajttal. A sajttál az otthon talált sajtok szépen szeletelve, uborkával, paradicsommal körítve.

A másik saláta is roppant egyszerű, pár perc alatt kész. Görög joghurt curryval, benne konzerv kukorica és alma. Fenséges volt.

Desszertként házi fagyit ettünk. A különféle lefagyasztott gyümölcsöket fűszereztük más-más módon. A banánt pici tejjel, tejszínnel, barnacukorral, fahéjjal, rumaromával bolondítva a késes robotgéppel egyneműsítettük. Isteni lett.

Bogyós gyümölcsökből, szederből, áfonyából, málnából, eperből vaniliáscukorral, mézeskalács fűszerkeverékből készült a következő adag. Szokott még cukkiniból és spenótból is különleges költeményeket kreálni, de az már nem fért belénk.

Ja, szomjunkat is egészséges (E-mentes) itallal oltottuk. Bodzatea jégbe hűtve, édeskömény magjával, fahéjjal, szegfűszeggel és sok idénygyümölcs darabbal összeérlelve fűszereztük. Citromkarikával ittuk

Tápláló, egészséges, egyéni ízlés szerint variálható! Próbálja ki!


Újbuda 60+Program