Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. péntek, Huba

Boldogságkeresés

Egész életünkben keressük a boldogságot, minden egészséges lélek erre vágyik. Szeretnénk megtalálni a számunkra kellemes dolgokat, személyeket, jó volna a mindenkori időt harmóniában tölteni. Összhangban a természettel, a világgal, önmagunkkal.

Ez rendkívül összetett gondolat, hiszen minden embert más nyugtat meg, ellensúlyoz a rá nehezedő terhekben. Van, aki szeret magában elmélyedve gondolkodni, másokat egy kellemes társaság szórakoztat.

A BBC Earth és a Kaliforniai Egyetem tanulmánya szerint mindenkit megnyugtat a természet jelenléte, a fák, virágok, vizek látványa boldogsághormont termel. A természet közelsége jótékony hatással van az emberi szervezetre. A kutatások szerint a természetfilmek is pozitív eredményt váltanak ki, nemcsak inspirálnak, elégedettséggel töltenek el, de csökkentik a fáradtságot, a haragot és a stresszt.


A BBC Earth Tv-csatorna Boldogság projektjének az a célja, hogy a természeti képek és hangok összhangban legyenek, ezzel a vetített, megnézhető film egy meditatív utazást tesz lehetővé a természet szerves részévé válva. Az így készített 50 órás videó sorozat lehetővé teszi, hogy odahaza, karosszékben ülve, a számítógépünk segítségével tegyünk kellemes utazást a hegyek, vizek, sivatagok, sztyeppék világában a természet hangjaival.


Pillantsunk bele a youtube csatornán a különféle környezeti képeket idéző relaxációs természetfilmekbe!

Jó szórakozást, jó kikapcsolódást!


Újbuda 60+ Program