Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 30. hétfő, Martina, Gerda

…”az omnibusz tetején”…

Budapest a világ egyik legszebb fővárosa. A Duna két partján elterülő számtalan látványosság, a műemlék épületek, a hidak, a változatos természeti környezet! Ámulva és lelkendezve éljük a mindennapokat. A Budapesti Közlekedési Központ több járata halad át a nevezetes, látványos helyszíneken, mint például a Budavári Sikló, a Zugligeti Libegő, a fogaskerekű vagy akár a 2-es villamos, amely a világ legszebb villamos vonalai közé is bekerült különleges adottságainak köszönhetően. A BKK június 4-től augusztus 28-ig különleges lehetőséggel örvendezteti meg a 19-es villamos utasait.

„A járaton utazók információt hallhatnak többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas-fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, a Batthyány térről és sok más érdekességről is.”

 

A magyar és angol nyelvű idegenvezetés szombaton és vasárnap délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között mindkét irányban a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzik el magyar és angol nyelven.

 

Érdemes lesz tehát hétvégén felülni a villamosra, s még többet megtudni közvetlen környezetünkről. A városnéző villamosról további részleteket a bkk.hu/varosnezovillamos oldalon lehet olvasni. A járatra bárhol fel lehet szállni, s az egyébként is érvényes jeggyel, bérlettel utazni.

 

Kellemes hétvégi villamosozást!

készült: internetes források felhasználásával