Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Az isteni csalamádé

Nyár van, a piacon a sok friss zöldség szinte kínálja magát. Azon kívül, hogy legegészségesebb a nyersen fogyasztás, eltehetjük csalamádénak is.

Ha az általunk kedvelt zöldségeket összeválogattuk, megtisztítottuk, felszeleteltük, legyalultuk, rakjuk egy nagy tálba és fűszerezzük ízlés szerint. Készíthetjük káposztából, uborkából, répából, hagymából, zöldparadicsomból, különféle paprikából. Jöhet bele babérlevél, mustármag, koriander, köménymag, feketebors, de akár más, kedvelt fűszer, ízesítő, pl torma. Készíthetjük felöntőlével, amiben feloldjuk a sót, cukrot, kis citromsavat, ecetet. Üvegekbe töltve 24 óra múlva már a saját levével keveredve akár fogyasztható, de lezárva, télire is eláll. Készülhet tartósítószer nélkül, sósan, vagy édesen, nagyon finom, ropogós marad.


Jó étvágyat!


Újbuda 60+Program

LEGFRISSEBB
×

Köszönet az időseknek  

Október 1-jén, az önkormányzat idősek napi központi rendezvényén Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte az újbudai nyugdíjasokat a Fővárosi Művelődési Házban. A kerület vezetői átadták az Újbuda időseiért elismerő címeket is.