Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 25. hétfő, Irén, Irisz

Az Idősek Világnapját ünnepelték a megújult FMH-ban

Újbudán idén október 3-án a megújult Fővárosi Művelődési Ház adott otthont az Idősek Világnapjához méltó ünnepségnek, ahol többeket kitüntettek az idős polgárokért végzett áldozatos tevékenységükért.

Az elismerések kiosztása mellett a résztvevők meghallgathatták Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István sportért felelős államtitkár ünnepi beszédét is. A kerület első emberei tenni akarásra, új célok kitűzésére buzdították a nyugdíjas lakókat és rendkívül fontosnak tartják az időskori aktivitást a mindennapokban is. Magyarországon minden 5. ember idős korúnak számít, az az betöltötte a 60. életévét így különösen fontossá válik, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk rájuk és igyekezzünk aktivizálni őket nyugdíjas éveik alatt is. Az idősek világnapját Újbudán is sokan ünnepelhetik idén, hiszen kerületünk idős lakossága rendkívül aktív társasági életet él, összesen: 40439 fő 60 év feletti él itt jelenleg. Közülük jó néhánynan részt vesznek a 60+ programban, eddig az önkormányzat 12.300 60+ kártyát adott át.

LEGFRISSEBB
×

60+ tavaszi informatika és nyelvi tanfolyamok

2019 tavaszán ismét indítunk angol, német, illetve informatika (számítógép- és internetkezelői) tanfolyamokat. A tanfolyamok felépítése és időtartama változik az idei évtől az Önök igényei szerint