Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. péntek, Eszter, Eliza

A 60+ Rádió 2024. március 30-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Kéri Juli

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


 

Bem mozi (meghallgatás)

Meskó Bánk:

Mai vendégem a Margit körút-Török utca sarkán lévő, ikonikus Bem mozi üzemeltetője, Szomszéd Gergő, aki mesél a XX. század elejétől működő mozi történetéről, átmeneti megszűnéséről, újjászületéséről, s arról, hogy milyen filmekkel várja napjainkba a nézőket.

 

Mozgáspszichológia (meghallgatás)

Torda Judit:

Veronika Berger Mezei a mozgáspszichológia haza képviselője. Mit is jelent ez a fogalom? Hogyan lehet a gyakorlatban alkalmazni? Mily módon segíti ez a szemlélet a 60+-os generációt egészségük megtartásában, és egy tartalmas, vidám időskor megélésében.

 

Gregorián (meghallgatás)

Áment Zsóka:

2024 januári adásunkban hallhatták az Újbuda Ezüstkar megalakulásának és eddigi működésének történetét Békés Gyöngyi karnagy vezetésével. A kórus élete most egy új fordulatot vett: a benne résztvevők érdeklődésének és tanulásának köszönhetően megalakult egy gregorián kisegyüttes. Erről hallhatnak a karnagy és a kórustagok megszólaltatásával.

 

Könyvtár (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Milyen is a rohamos technikai fejlődés korában egy kölcsönző könyvtár? Hogyan bővült a szerepe, hogyan változott a könyvtáros munkája? Mennyiben más a mai felhasználók igénye? Mit tartogat a jövő? Kuczkó Andrea, a könyvtár vezetője válaszolt a kérdésekre.

 

Nagyházi Lőrinc (meghallgatás)

Kéri Juli:

„Kincsvadászok” címmel az egyik kereskedelmi TV csatornán több héten át izgalmas műsor zajlott. Résztvevői neves galériák képviselői, egy zenész, és becsüsök voltak, akik licitáltak a számukra eladásra felkínált tárgyakra. Beszélgetőtársam az egyik galériatulajdonos NAGYHÁZI LŐRINC, akivel arról beszélgettem, milyen volt belülről megélni a felvételeket…