Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. péntek, Eszter, Eliza

A 60+ Rádió 2024. március 2-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Torda Judit

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


Bősze Ádám (meghallgatás)

Kéri Juli:

A Zenei Antikváriumáról beszélgettem Bősze Ádámmal. Mitől másabb, mint más zenei antikvárium? És, mitől másabb egy zenei antikvárium, mint egy másik antikvárium? Mindezekre választ kaptam, ahogy többek között beszélgettünk a kották külső megjelenésének jelentőségéről is.

 

Méri Tibor (meghallgatás)

Áment Zsóka:

Méri Tibor gyűjteménykezelő történésszel beszélgettem Szolnokon, a Damjanich János Múzeumban az intézmény névadójáról, akinek ebben az évben ünneplik 220. születési évfordulóját.

A beszélgetésben arra a kérdésre is választ kaphat a hallgató: miért érdemes Szolnokra látogatni?

 

Guba Ildikó (meghallgatás)

Torda Judit:

Egy hideg, téli éjszakán hirtelen, egyszerre több száz ember maradt fedél nélkül. Az ő megsegítésükre fogtak össze a civilek, szociális munkások, önkéntesek. Ebből a spontán kezdeményezésből alakult meg később a Menhely Alapítvány, amiről Guba Ildikóval beszélgettünk.

 

Nyúlné dr. Pühra Beáta (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Nyúlné dr. Pühra Beáta 2021-ben az év bortermelője volt Magyarországon. Ő a második női borász, aki ezt a címet megkaphatta. A beszélgetésből megismerhetik az emberi oldalát és eddigi pályája alakulását.

 

Hámori László (meghallgatás)

Meskó Bánk:

Ez az interjú azoknak szól, akik gépkocsi kárukkal kapcsolatban elakadnak a biztosítókkal folytatott vitáikban, mert nem értenek egyet a felajánlott kárösszeggel, keveslik azt. Ebben kívánunk segíteni Hámori Lászlóval, aki a Gépjármű Károsultak Országos Szövetségének Elnöke.