Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

A 60+ Rádió 2023. október 14-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Somogyi Ágnes

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN


Nagy Márton pszichológus-író (meghallgatás)

Torda Judit:

Nagy Márton elment, de írásai, a hosszú beszélgetések hangulata mindig itt marad. Rá emlékezünk…

A pszichológus könyve a "Receptek a házasság elrontásához" sajátos hangvételű, szellemes receptkönyv, bőséges szakmai, terápiás és a rá nagyon jellemző, paradox humorral íródott.

 

A kiállításrendező (meghallgatás)

Áment Zsóka:

A Kultúrházak éjjel-nappal projekt alkalmából Vadócz Zsuzsa kiállításrendezővel beszélgettem a Budapesti Művelődési Központban. Tájékoztatott az intézmény létrejöttéről, feladatairól és a program idejére szervezett kulturális lehetőségekről.

 

Séta föld alatt és felett (meghallgatás)

Kéri Juli:

Sokak vesznek részt városi sétákon, ismerkednek a lakóhelyük rejtett kincseivel. Különböző tematikájú séták vannak, most az egyik képviselőjével beszélgettem. Grosschmid Péter elméletben elviszi a hallgatót a metrók világába, valamint az Aeroparkba és a Ferihegyi repülőtér régi, 1-es termináljába…

 

Felvidéki építész (meghallgatás)

Meskó Bánk:

Csémy Olivér Felvidéken, Révkomáromban él, ott tervezi épületeit a családi házaktól, a középületekig, megrendelőinek nagy megelégedésére. Az interjúban elmeséli, hogy kik terelték erre a pályára, kiknek köszönheti, hogy építész lett. Szeretettel beszél kedvenc hobbijáról, a festészetről…

 

A festőművész-tanár (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Ferencvárosban található a Mester Galéria és Közösségi Tér , amelynek a művészeti vezetője Vincze Angéla festőművész-tanár. A beszélgetésből kiderül a művészeti nevelés fontossága, és a fiatal pályakezdő képzőművészeket segítő, és a kiállításokat szervező művész sokoldalú személyisége.