Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

A 60+ Rádió 2023. augusztus 19-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Áment Zsóka

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN

 


„Új életet kezdek…” (meghallgatás)

Kéri Juli:

„Új életet kezdek 14 évesen egyedül!” – mondta beszélgetőtársam. Miért vágyik egy 14 éves gyerek külföldre tanulni? Valóban gyerek az, aki egyedül vág neki a világnak? Hogyan érik gyorsan felelősen gondolkozó fiatalemberré? Hogyan éli meg mindezt, mik a további tervei? A ma már 16 éves LADÁNYI ERNŐ adja meg ezekre a kérdésekre a választ.

 

Rejtő Jenőről (meghallgatás)

Áment Zsóka:

Rejtő Jenő magyar író, kabaré- és színpadi szerző, filmíró, a magyar szórakoztató irodalom népszerű képviselője és megújítója. Legismertebb művei látszatra ponyvaregények, azonban életművét ma már nagyra értékelik. A felvétel Thuróczy Gergely irodalomtörténésszel készült, aki az író műveinek felkutatásával, értékelésével, népszerűsítésével foglalkozik.

 

Háló Közösségház (meghallgatás)

Torda Judit:

A Háló Közösségi és Kulturális Központ 1989-ben alakult. Ez az első olyan civil szervezet, aminek célja az volt, hogy a Kárpát- medencében élő kis, katolikus közösségeket összefogja. A "Háló S4" néven működő kulturális központ, rendkívül színes programokkal várja az érdeklődőket.

 

Könyvajánló (meghallgatás)

Meskó Bánk:

Ismétlés - de talán van, akinek nincs olvasási ötlete…

 

Cicapanzió (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Házi kedvenceink: a cicák. Különleges, öntörvényű állatok, így nem csoda, ha nem kis fejtörést okoz a gazdiknak az elhelyezésük, ha nem vihetik magukkal a nyaralásra. Ebben nyújt segítséget Ipolyvölgyi Ica sikeres vállalkozása; a „Cicapanzió”. Dél-Budán, kertvárosi övezetben helyezkedik el, kellemes, biztonságos, patika tisztaságú környezetet nyújt a cicáknak, és nem utolsó sorban lelkiismeretes, gondoskodó szeretetet.