Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. vasárnap, Tibor

A 60+ Rádió 2023 április 29-i adása a Civil Rádióban

Az adás szerkesztője: Áment Zsóka

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN

 


A költészet napja (meghallgatás)

Meskó Bánk:

A költészet napja József Attila nélkül elképzelhetetlen, hiszen ez a nap a költő születésnapja.

Ebből az alkalomból a szerelmes és istenes verseit emeltem ki, tekintettel a szerelmes versek mély érzelmekből való keletkezésére, melyek szinte a természetfelettire utalnak, mint az istenes versei.

 

Az Egyszülős Központ (meghallgatás)

Torda Judit:

"Az Egyszülős Központ egy különleges szervezet. Beszélgetőtársaim az alapítvány önkéntese – Tilkné Németh Mária - és egy szülő. Az akarat, a szándék, a tanulás, a tartalmasabb élet elérése olyan motiváló erő, ami hatalmas energiákat mozgat meg. Hogyan tud valaki kiszakadni egy hátrányos helyzetű, bántalmazó környezetből és eljutni az egyetemig?"

 

Itthon és vagy otthon (meghallgatás)

Kéri Juli:

Itthon és vagy otthon? Vajon, mit jelent egy 15 éve külföldön élő, dolgozó doktornőnek ez a két fogalom. Fele családja Genfben, a másik fele Magyarországon. Hogy miért és miként ment el, és ezt hogyan élte és éli meg? Ezekre a kérdésekre kaptam választ dr. Várnay Györgyitől a beszélgetésben.

 

Trencsényi László a civilekről 2. (meghallgatás)

Áment Zsóka:

A Magyar Pedagógiai Társaság elnöke, Trencsényi László az oktatással-neveléssel foglalkozó, jelentős számú civil szervezetről beszél: létrejöttükről, céljaikról, működési feltételeikről.

Értelmezi a napjainkban létrejövő un. "hálózati " civil közösségek jellemzőit és szerepüket is.

 

A hobbiborász (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

A beszélgetés során Bayer Gábor elektromérnök, a Promontor Borlovagrend pincemestere mutatkozik be, aki igazi hobbiborász, kísérletező ember. A Velencei tó körzetében, Pázmándon hozott létre egy kis borászatot a saját szőlőültetvényén. Ahogy fejlődött az általa telepített és gondozott szőlő, úgy gyarapodott a szaktudása, gazdagodott készített borainak a választéka. A legfontosabb számára a minőség.