Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. péntek, Huba

A 60+ Rádió 2022. július 23-i adása a Civil Rádióban

A Civil Rádiót csak online lehet hallgatni a www.civilradio.net és az anchor.fm/hatvanon-tul podcast oldalon!

Az adás szerkesztője: Somogyi Ágnes

Hatvanon túl... Magazinműsor a Civil Rádióban

Médiaműhely rádiósai:

 

AZ EGÉSZ ADÁS MEGHALLGATÁSA EGYBEN

 


A levéltáros Kner kutató (meghallgatás)

Kéri Juli:

Egy korábbi interjúban Dr. Erdész Ádámmal, a Békésmegyei Levéltár ny. igazgatójával a levéltárosi munka mibenlétéről beszélgettünk. Akkor az iratok bekerülésétől a további sorsáig jutottunk. Most, a másik nagy szakterületről, a kutatásról mesél nekünk - közben bemutatva a saját munkásságát. Hogyan is lett a híres gyomai Kner nyomda, és a több generációsan a nyomdászattal foglalkozó család kutatója? Hol is tart most ebben? Milyen újdonságok kerültek elő napjainkban? Milyen újdonságok vannak közel a megvalósításhoz?

 

Tánckoncert (meghallgatás)

Áment Zsóka:

Mi is ez a fogalom, hogy tánckoncert? A legilletékesebb személy - az állami díjjal kitűntetett - Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus zenekar szakmai igazgatója adja meg a választ, és mesél a zenekar életéről…

 

Önkéntes Finnországban (meghallgatás)

Torda Judit:

Kifejezetten humán beállítottságú, egész életét ekként is élte, munkája is ilyen területeken volt. Mellette, a másokon való segítés is része volt Major Árvácska életének. Hogyan, és miként került Finnországba? A beszélgetés erről szól, és az ottani tapasztalatairól.

 

A cukrász (meghallgatás)

Somogyi Ágnes:

Közgazdászként diplomázott, ma cukrász. Az odáig vezető útról, a mai életéről és a cukrászok mindennapjairól mesél Ónodi Krisztina.

 

„A szegények orvosa” (meghallgatás)

Meskó Bánk:

A Pasaréti Közösségi Házban bemutatták Meskó Zsolt legújabban írt és rendezett színdarabját. Témája, a „szegények orvosa”, Dr.Batthyány Strattmann László élete és hivatása. Mi inspirálta a témához? Erről, és a közösségi ház előadóiról szól a beszélgetés…

 

 

LEGFRISSEBB
×