Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. hétfő, Mária

Szépkorúak Országos Sportfesztiválja 2022.

Időpont: 
2022június0810:00

Tisztelt Hölgyem/Uram!


A Magyar Szabadidősport Szövetség 2022. június 8-án - 13. alkalommal - rendezi meg a régebb óta fiataloknak, azaz a nyugdíjasoknak az INGYENES sportrendezvényét a Szépkorúak Országos Sportfesztiválját.

A társadalmunk egyre növekvő részét teszik ki a nyugdíjasok. Egészségük megőrzése szempontjából kiemelkedő jelentőségű a sportolás. Sajnos kevés olyan rendezvény szerepel a sportprogramok kínálatában, mely kifejezetten a nyugdíjasokat célozza meg. Az ő életvitelük pedig példa a ma felnövekvő ifjúságának, és ha az ő életvitelük passzív, akkor bizony az lesz a példa.

 
A Szépkorúak Sportfesztiválja ezt az űrt igyekszik betölteni a sportrendezvények területén, idén 13. alkalommal. Célunk a nyugdíjasok minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres mozgás fontosságát, szeretetét.

 
Életkori sajátosságukból fakadóan a nyugdíjas korosztály biztonságérzete, életvitele is jelentősen felborult, átalakult a koronavírus járvány hatására. A szokásos napi tevékenységek (unokalátogatás, vásárlás, idősklubok látogatása, beszélgetések a szomszédokkal stb.) végzése nem volt lehetséges a vírusban leginkább veszélyeztetettek számára, így ebben az inaktív időszakban a fizikai állóképessége is romlott sokaknak. A Szépkorúak Sportfesztiválja ebben a merőben megváltozott helyzetben kapaszkodót biztosít, egyrészt az életkornak megfelelő mozgásformák mintaként való felvonultatásával, másrészt az elmúlt két évben elmaradt pozitív közösségi élmény biztosításával.

 
A szívükben máig fiatal résztvevők bizonyították, hogy szükség van ilyen jellegű rendezvényre, hiszen az ország számos pontjáról alkalmanként 900-1500 fő között vettek részt igen aktívan a korábbi években.

 
A jó hangulatot a testmozgást középpontba állító rendezvényen több mint 40 féle, többségében játékos mozgásforma kipróbálási lehetősége alapozza meg. Az egyes mozgásformákban való vetélkedés  sajátosságát az adja, hogy odafigyelünk a célcsoport lehetőségeire: itt nem lesznek testtest elleni  küzdelmek, kerüljük a sérülésveszélyes elemeket, és több olyan program elem is lesz, melyet pihenésképpen iktatunk be a résztvevőknek.

 
Az ingyenes mozgásfesztiválon sok mozgásformát próbálhatnak ki a nyugdíjasok, ezek olyan eszközök és mozgásformák, amelyek nem tartoznak a költséges szabadidős tevékenységek közé, így a sporttalálkozón résztvevők később saját környezetükben is űzhetik azokat.

 

A résztvevők, de nevezzük őket bátran sportolóknak, lelkesen használhatják ki a fesztiválon a különböző mozgásos feladatokat és az egészségügyi szűrés lehetőségét.

Időpont: 2022. június 8. 10:00 órától - 15:00 óráig

 
Helyszín: Budapest, XI. kerület Bikás Park

 
Előnevezési határidő: 2022. május 17.

a https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/szepkoruak-sportfesztivalja/ oldalon a nevezési lap elektronikus beküldésével

 

Helyszíni nevezés: elsősorban egyének részére 2022.06.08. 9:00 órától

 
Nevezési díj: NINCS, a rendezvény INGYENES

 

A helyszínen nevező csapatokat a mozgósítási versenyben nem tudjuk figyelembe venni!