Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. szombat, Ferenc

Az I-CARE SMART projekt első eredményei – időskorúak lehetséges SMART igényei

Interaktív szemináriumsorozat

         

Újbuda Önkormányzata az I-CARE-SMART projekt keretében lebonyolított interaktív szemináriumok során, valamint a 2020. évben kialakított Call Center segítségével vizsgálta az időskorúak lehetséges SMART igényeit.

         

INTERAKTÍV SZEMINÁRIUMSOROZAT

Az Interreg CENTRAL EUROPE Program finanszírozásával megvalósuló I-CARE SMART projekt célja az idősügyet segítő információs-kommunikációs technológiák (SMART technológiák) kifejlesztésének támogatása. Jelenleg is léteznek idősügyet támogató SMART megoldások, azonban még mindig alacsony azon eszközök aránya, amelyek fejlesztésében az időskorúak aktívan részt is vettek, mint a termék vagy szolgáltatás végfelhasználói. A hasznos SMART technológiák kifejlesztéséhez elengedetlen a célcsoport, vagyis az idős emberek valós igényeinek megismerése, beazonosítása, lehetőleg minél többfajta módszer által. A projekt indításakor Újbuda Önkormányzatának az volt a szándéka, hogy a kerület lakóit aktívan bevonja a projekt megvalósításába. Ezért nemcsak az időskorúak közösségét és az idősügyben dolgozó szakembereket, hanem a helyi lakosokat is tájékoztatni fogjuk a projekt előrehaladásáról és számítunk az észrevételeikre.

          

A projekt keretében megfogalmazott megállapítások így szélesebb körben elérhetővé és hosszabb távon is hasznosíthatóvá válhatnak. Reményeink szerint az eddigiekben már feltárt igények a jövőben is együttgondolkodásra ösztönöznek hosszabb távon összekapcsolva a szakterületen dolgozó kutatókat és fejlesztőket a közvetlen (az időskorúakkal) és a közvetett célcsoporttal (mindannyiunkkal).

         

A projekt keretében 2020. év második felében egy öt alkalmas beszélgetéssorozat került lebonyolításra önkormányzati szakemberek részvételével. Az alkalmanként külön rögzített felvételek az alábbi linkeken tekinthetőek meg: