Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 19. hétfő, József, Bánk

Új mozgásformával javíthatjuk egészségünket a 60+ Programban, Do-In vagyis japán jóga

Bár egyes gyakorlataiban és a gyakorlás tempója alapján a jógára hasonlít, de alapvetően a tradicionális kínai gyógyászatra (amelyre az akupunktúra és a 3-1-2 meridiántorna is) épülő öngyógyító mozgásforma. Alapjai Kínából kerültek át az ősi Japánba,ahol évszázados formálódása, fejlődése után már Do-in néven ismerhette meg a világ.

Sokszor ösztönösen is végzünk olyan gyakorlatokat,amelyeket a Do-in is tartalmaz:reggelente jóleső nyújtózkodást, arcunk átdörzsölését, ha frissülni szeretnénk vagy megérintjük, masszírozzuk testünk egy-egy izmát, pontját,ha fáj valamink.

A Do-in a fenti egyszerű mozdulatokra, akupresszúrás pontok ismeretére, légző gyakorlatokra és más testmozdulatokra, a tradicionális ázsiai orvoslás több ezer éves tudására és tapasztalatára épül.

Könnyen tanulható és elvégezhető mozgásforma. Rendszeres gyakorlásával elérhetjük, hogy testileg-lelkileg egészségesebbek legyünk, közérzetünk javuljon. A mozdulatokat mindenki saját képességei szerint végezheti. Orvosukkal történt konzultációt követően azok is belekezdhetnek a Do-inba, akik ritkán végeznek aktív testmozgást vagy nehezebben mozognak.

További előnye, hogy nincs szükség hozzá társra vagy drága eszközökre, gyógyszerekre, a tanultak elvégzésével sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.


Legyen vendégünk a Do-in módszert bemutató előadáson, és ha elnyerte tetszését ez a mozgásforma, vegyen részt a foglalkozásokon!


Do-in bemutató előadás időpontja: 2018. március 21. 12.30, helyszíne: Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ (XI. Kérő u. 3.)


Do-in foglalkozások 2018. március 28-tól minden szerdán 12.30-kor a fenti helyszínenlátogathatóak.


Az előadás és a tanfolyam az Újbuda 60+ Kedvezménykártyával rendelkezők számára ingyenes.

LEGFRISSEBB
×