Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. csütörtök, Gerzson

Tavaszi újjászületés

Itt a tavasz, megújul a természet, s vele együtt szükséges a testi-lelki felfrissülés!

A hosszú, hideg és sötét téli időszak után fényre, napsütésre vágyunk, a virágok nyílásával különös módon üdébb lesz az emberi természet is. Múlik a fáradtság, visszatér az erőnk és új elhatározással, tervekkel indulunk. Legalábbis ezt kívánja az egészségünk. Kinek-kinek ezért tennie is kell saját környezetében. Mit?

Itt az ideje egy alapos külső-belső nagytakarításnak. Újítsuk meg a lakóteret, a kertet! Az elhatározást legjobban alapos tervezéssel tudjuk valóra váltani. Nem kell mindent egyszerre, de tegyünk meg mindent, hogy otthonosan, kellemesen érezzük magunkat! Egy-két praktikus, egyedi ötlettel úgy érezhetjük, hogy új környezetbe kerültünk. Cseréljük le a textíliákat, terítőt, függönyt, ágytakarót! Vagy tegyünk fel új képet, változtassunk a megszokott régi miliőn! Frissítsük fel a ruhatárat! Ajándékozzuk el a nem használt holmikat, tárgyakat!

Tervezzük meg az év előttük álló részeit! Tűzzünk ki új célokat! Tanuljunk nyelvet, ismerkedjünk praktikus tudásokkal, az informatikával! Olvassunk, hallgassunk zenét, járjunk színházba, moziba!

A tavaszi újjászületéshez elengedhetetlen a testi-lelki megújulás. Van, akinek a visszavonulás, a csendben levés ad ihletet, másoknak új társaság jelent kihívást. A testünk energiával való feltöltése mellett foglalkozzunk a lelkünkkel! Adjunk helyet az új, pozitív gondolatoknak! Nevessünk sokat! Leljünk örömet az élet apró dolgaiban! Üldögéljünk a teraszon egy pohárka vörösbor mellett és csodáljuk meg a naplementét!

Mindenkinek kívánunk termékeny gondolatokat ahhoz, mit is tehetnénk a saját és környezetünk újjászületése érdekében!


60+ Program

LEGFRISSEBB
×

A Magyar Széppróza Napja

Első ízben rendezik meg országszerte és határon túl is a Magyar Széppróza Napját, melyet Jókai Mór születésnapján, február 18-án ünnepelünk. Örvendetes, hogy a Magyar Költészet Napja, melyet április 11-én József Attila születésnapján és a 21-én Az ember tragédiája ősbemutatójának dátumán megünneplésre kerülő Magyar Dráma Napja után a széppróza is ünnepnapot kapott.