Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Miért jó a 3-1-2 meridiántorna?

Testünket energiacsatornák, meridiánok hálózzák be. Bennük áramlik az életenergia, amely harmonikus működése biztosítja az egészséget. A hagyományos kínai orvoslás a meridiánokon elhelyezkedő pontokat kezeli. Az egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a 12 fő és a két középvonali meridiánban.

Ha a fizikai test megbetegszik, akkor a meridiánokban elakad az energia, energiablokkok jönnek létre. Ahhoz, hogy helyreálljon a helyes keringés, oldanunk kell a blokkokat. Prof. Dr. Eőry Ajándokkitartó és áldásos tevékenységének köszönhetően a "3-1-2" meridián torna sok éve elérhető és gyakorolható hazánkban is. A gyakorlatok végzésével napi 20-30 perc ráfordítással biztosítani tudjuk az energia szabad áramlását a meridiánokban és ezzel testünk gyógyulását, egészségünk támogatását.


A "3" arra utal, hogy három meridián-ponton akupresszúráznunk kell magunkat. Ezzel a masszírozással, napi 3-5 perc alatt a fej területén lévő problémákra, a torokfájásra, látás-hallás problémákra, a székrekedésre, az immunrendszer működésére fejthetünk ki kedvező hatást. A második pont kapcsolódik a keringéshez, a légzéshez, a szívburokra kifejtett hatással, a masszírozással nyugtató és görcsoldó hatás váltható ki. A szív a lélek székhelye. A harmadik pont stimulálásával a gyomorra, az emésztésre, a belső szerveinkre fejtünk ki kedvező hatást. Ez a pont a kínai hagyomány szerint a hosszú élet titka. Csökkenthető a magas vérnyomás, a hányinger, segíti a testi-lelki fejlődést. Érdemes rászánni napi pár percet!


Az "1" jelentése a hasi légzésre utal, amit szintén naponta végezni kell.

A "2" a lábaink erejének a próbája, a fizikai mozgás, melynek edzésére naponta szükség van.

Mindezeket a technikákat foglalja magában a meridián torna gyakorlatsor, melyet közösségben végezni még hatásosabb.


Az Újbuda 60+ Program keretében több helyszínen is meridiántornázhat velünk. A Programközpontok nyári zárva tartása idején – augusztus 1 – 31-ig – minden hétfőn 10 – 11 óráig a Tranzit Kávézónál (Bukarest u. – Ulászló u. sarok)Sancz Klára Lujza 60+ Program önkéntes várja a tornázni vágyókat.

Jöjjön el Ön is!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

Májusi nevezetes napok

Május 15 a Család nemzetközi napja –1994 óta ünnepeljük az ENSZ határozata alapján, az ünnep ráirányítja a figyelmet a család fontosságára,ami a társadalom egyik legfontosabb pillére.