Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 18. hétfő, Auguszta

Közös élmények a Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében

Az Újbuda 60+ Program a Duna-Ipoly Nemzeti Park Sas-hegyi Látogatóközpontjának munkatársaival évek óta tartó jó kapcsolatot épített ki. Ebben az évben havi egy kiránduló terepi program és egy kedvcsináló felkészítő program állt az időskorúak rendelkezésére.

Ezek keretében megismerkedhettek hazánk védett természeti értékeivel, növényeivel, színeivel, a nemzeti parkok történetével, s élményekben gazdag kirándulásokat tettek a Sas-hegyen, az Alcsúti Arborétumban, Pilisszentivánon, Dinnyésen a Szent György-napi kihajtáson és a Szent Mihály-napi behajtáson, a Borbás-gerincen, a Szemlő-hegyi barlangban, az Agostyáni ökofaluban…Számtalan kalandozáson vettek részt, s ezáltal megcsodálták a helyi érdekességeket, szokásokat, az évszakok okozta sajátosságokat. A városi emberek barangolásaik során közelebb kerültek a természethez, s új ismereteket szereztek az állat- és növényvilág védelmével kapcsolatban. A Nemzeti Park lelkes munkatársai szeretetüket, szakmai elhivatottságukat nyújtották ezekhez a programokhoz. Színes és érdekes együtt töltött percek voltak, melyekre november 23-án rendhagyó program keretében tekintettek vissza, s elevenítették fel a megszerzett tapasztalatokat. Vetélkedő keretében, jutalmak kíséretében zárult a 2017-es év közös DINPI-s programja.

Sajnálhatják, akik nem voltak ott!

Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

„Legyen a zene mindenkié”

Kodály Zoltán zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából 2017 Kodály emlékév. Megemlékezések hosszú során ismerkedhetünk meg a Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató életével, munkásságával. Nézzük meg, hogyan is képzelte ő, hogy legyen a zene mindenkié!