Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 19. hétfő, József, Bánk

Hogyan segítsek?

A hétköznapokban minden pillanatban kerülünk veszélyes, különös figyelmet igénylő helyzetekbe. Mindennél fontosabb, hogy ennek tudatában legyünk, s mindig körültekintően járjunk el. Legyen az háztartási munka, közlekedés, vagy egyéb. Ha már megtörtént a baj, fontos, hogy minél előbb érkezzen a segítség.

Számtalanszor átéltünk már olyan esetet, amikor mellettünk valaki rosszul lett, a családban, a szomszédban, vagy az utcán és a felkészületlenségünk miatt nem tudtunk, vagy nem mertünk segíteni. Pedig az idő kisebb sérüléseknél is, hátmég a nagyobb baleseteknél meghatározó tényező lehet.

Az Újbuda 60+ Program több éve kiváló kapcsolatot tart a Magyar Vöröskereszttel, melynek keretében sikeres elsősegélynyújtó tanfolyamokat szervezünk.

Június 29-én és 30-án 9.30 – 11.30-ig képzést tartunk a Kérő u. 3. sz alatti Programközpontban. Ekkor avatott szakemberektől eltanulhatják a legfontosabb segítségnyújtási szabályokat, a gyakorlatban kipróbálhatják a kötözést és a lélegeztetést is.

A foglalkozások rendkívül hatékonyak szoktak lenni és jó hangulatban telnek.

A tanfolyam díjtalan, de előzetes jelentkezés szükséges: június 21-27 között minden hétköznap 9.00 – 14.00 óráig személyesen az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban (1112 Bp.; Kérő u. 3.).


Várjuk az érdeklődő ügyfeleinket!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×