Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. hétfő, Béla

Gabriel García Márquez, A szerelemről és más démonokról, Magvető, 2017.

Mese és történelem, álom és valóság, égi és földi szerelem. Ezeket a szálakat szőtte össze sajátos, magával ragadó világgá Márquez, és ajándékozta meg olyan írásokkal az olvasókat, amik még életében klasszikussá avatták.

2017-ben a Nobel-díjas szerző életműve több szempontból is előtérbe kerül. Márquez idén ünnepelné 90. születésnapját, valamint 50 éve jelent meg először legnagyobb hatású könyve, a Száz év magány. Ebben az évben a Magvető Kiadó gondozásában a szerző több írása újra a könyvespolcokra kerül, köztük A szerelemről és más démonokról című regény is. A történet egy börtöncella falai között játszódik, ahol barokk szentek és afrikai istenségek tekintetének kereszttüzében szövődik szerelem egy fiatal lány és egy pap között.A pikáns történetből született már film is, majd a Glyndebourne-i Fesztivál felkérésére egy magyar zeneszerző, Eötvös Péter opera előadássá dolgozta a művet, amit 2017. januárjától játszanak a Magyar Állami Operaházban.Márquez gondolataival biztatjuk Önöket a regény újraolvasására és az előadás megtekintésére is: "Nincs az az orvosság, amely meggyógyítaná azt, amit a boldogság nem tud meggyógyítani."

Szerezzenek maguknak kellemes, önfeledt és boldog perceket Márquez történetével!


A képek forrása:

http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/index.php?action=konyv&id=139454525

https://papageno.hu/featured/2017/01/a-genek-mukodese/

LEGFRISSEBB
×

A Föld Napja

A környezetünk védelme mindannyiunk fontos feladata, kötelessége. Az utóbbi évtizedekben kutatók, politikusok, híres emberek is kiállnak természeti kincseink, a föld élővilágának védelme érdekében. Sürgető a tennivaló, mert a tudósok folyamatosan felhívják a figyelmet a légkör felmelegedése, az esőerdők pusztulása, a tengervizek szennyezése, az ivóvíz kiapadása káros következményeire.