Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Az Idősek Világnapját ünnepelték a megújult FMH-ban

Újbudán idén október 3-án a megújult Fővárosi Művelődési Ház adott otthont az Idősek Világnapjához méltó ünnepségnek, ahol többeket kitüntettek az idős polgárokért végzett áldozatos tevékenységükért.

Az elismerések kiosztása mellett a résztvevők meghallgathatták Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István sportért felelős államtitkár ünnepi beszédét is. A kerület első emberei tenni akarásra, új célok kitűzésére buzdították a nyugdíjas lakókat és rendkívül fontosnak tartják az időskori aktivitást a mindennapokban is. Magyarországon minden 5. ember idős korúnak számít, az az betöltötte a 60. életévét így különösen fontossá válik, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk rájuk és igyekezzünk aktivizálni őket nyugdíjas éveik alatt is. Az idősek világnapját Újbudán is sokan ünnepelhetik idén, hiszen kerületünk idős lakossága rendkívül aktív társasági életet él, összesen: 40439 fő 60 év feletti él itt jelenleg. Közülük jó néhánynan részt vesznek a 60+ programban, eddig az önkormányzat 12.300 60+ kártyát adott át.

LEGFRISSEBB
×

Kodály Zoltán

135 éve született és 50 éve halt meg Kodály Zoltán, a magyar zenei élet kimagasló alakja, a háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző, népzene kutató, tudós, zenepedagógus és nyelvész. A kettős évforduló alkalmával világszerte megemlékeznek munkásságáról, így hazánkban is megkezdődött a Jubileumi Kodály-év.