Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. kedd, Kristóf, Jakab

Az Idősek Világnapját ünnepelték a megújult FMH-ban

Újbudán idén október 3-án a megújult Fővárosi Művelődési Ház adott otthont az Idősek Világnapjához méltó ünnepségnek, ahol többeket kitüntettek az idős polgárokért végzett áldozatos tevékenységükért.

Az elismerések kiosztása mellett a résztvevők meghallgathatták Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István sportért felelős államtitkár ünnepi beszédét is. A kerület első emberei tenni akarásra, új célok kitűzésére buzdították a nyugdíjas lakókat és rendkívül fontosnak tartják az időskori aktivitást a mindennapokban is. Magyarországon minden 5. ember idős korúnak számít, az az betöltötte a 60. életévét így különösen fontossá válik, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk rájuk és igyekezzünk aktivizálni őket nyugdíjas éveik alatt is. Az idősek világnapját Újbudán is sokan ünnepelhetik idén, hiszen kerületünk idős lakossága rendkívül aktív társasági életet él, összesen: 40439 fő 60 év feletti él itt jelenleg. Közülük jó néhánynan részt vesznek a 60+ programban, eddig az önkormányzat 12.300 60+ kártyát adott át.

LEGFRISSEBB
×

Az éjszakai felébredés okai

A hagyományos kínai gyógyítás szerint a betegségek okait kell feltárni és kezelni. Az ősi kínai orvoslás leírja, hogy a szervezet úgy működik, mint egy óra. A testünkben lévő energia utakon keresztül a meridiánokban keringő energia körforgása biztosítja a működést. A vérkeringés, az adrenalin, a különféle folyadék keringések és a lelki folyamatok változásai is ezen az elven történnek. Energiák vannak a földben és az univerzumban is.