Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. kedd, Aladár, Álmos

Az éjszakai felébredés okai

A hagyományos kínai gyógyítás szerint a betegségek okait kell feltárni és kezelni. Az ősi kínai orvoslás leírja, hogy a szervezet úgy működik, mint egy óra. A testünkben lévő energia utakon keresztül a meridiánokban keringő energia körforgása biztosítja a működést. A vérkeringés, az adrenalin, a különféle folyadék keringések és a lelki folyamatok változásai is ezen az elven történnek. Energiák vannak a földben és az univerzumban is.

Ha jól érezzük magunkat, akkor az energiaáramlás harmonikus, ha rosszul érezzük magunkat, akkor a szervezetben energia blokkok alakulnak ki. Két óránként Yin és Yang folyamat zajlik a szervezetben, energiát kapunk és energia szabadul fel. A test különböző részei, szervei a nap különböző időszakában energetizálódnak. Az 5 elem (Föld, Tűz, Fa, Fém, Víz) különböző típusú energiákat hordoz, ezért különféleképpen befolyásolja a keringést.

A Föld az egyensúllyal van kapcsolatban. A Fém szállítja a szomorúságot és a bánatot. A Víz az idegességgel és a félelemmel van kapcsolatban. A Fa a féltékenység, méreg, stressz, frusztráció,neheztelés egyensúlyával kapcsolatos. A Tűz a szerelemhez, boldogsághoz, és az utálathoz kapcsolódik.

Ha éjjelrendszeresen különböző időben felébredünk, az jelzi a problémát, hogy szervezetünk mely területén nem megfelelő az energiaáramlás. Egyes szervek energia ellátása gyengébb,a melyet meg kell szüntetni.Ha az alábbi időpontok között ébred fel:


23 óra és hajnali 1 óra között

Epe és hólyagproblémákra utal, amely valamilyen érzelmi csalódáshoz kapcsolódik.

Megoldás: Ahhoz, hogy ebben az időben jól aludjon, a feltétel nélküli önelfogadást és megbocsátást kell gyakorolni.


1 óra és 3 óra között

Májproblémák, amely megoldatlan düh és túl sok Yang energia miatt alakul ki.

Megoldás: Sokkal több vizet kell inni és foglalkozni azokkal a helyzetekkel, amik miatt dühös.


3 óra és 5 óra között

Ebben az időben a meridián a tüdőn megy keresztül. Szomorúsággal kapcsolatos érzésekkel van összefüggésben.

Megoldás: Próbáljon meg elszakadni ezektől az érzésektől, és próbáljon meg sokkal pozitívabb lenni. Tekintse ezt egy olyan lehetőségnek, amely az életben magasabb célok kitűzését engedi és felemeli a lelket.


5 óra és 7 óra között

Ebben az időben a bélrendszeren haladnak át a meridiánok, és a felébredést érzelmi akadály okozza.

Megoldás: Sok vizet kell inni, nyújtó gyakorlatokat végezni, rendszeresen wc-re járni. Ez segíteni fog.


FONTOS! Fenti cikkünkben leírt tanácsok nem személyre szólóak, pusztán a figyelem felkeltését és az általános tájékoztatást szolgálják! Alkalmazásukhoz kérje ki szakértő tanácsát és útmutatását.


Jó egészséget és kellemes napokat kívánunk!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

A Magyar Széppróza Napja

Első ízben rendezik meg országszerte és határon túl is a Magyar Széppróza Napját, melyet Jókai Mór születésnapján, február 18-án ünnepelünk. Örvendetes, hogy a Magyar Költészet Napja, melyet április 11-én József Attila születésnapján és a 21-én Az ember tragédiája ősbemutatójának dátumán megünneplésre kerülő Magyar Dráma Napja után a széppróza is ünnepnapot kapott.