Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Amire még az ECET jó

            

1.Vízkő ellen

Ha a mosógépbe a program beindításakor 2 csésze almaecetet öntünk, megszabadulhatunk a belsejében felhalmozódott szennyeződéstől, lerakódástól, és a vízkőtől.


2.Vágott virágokra

Két evőkanál almaecetet, két evőkanál cukrot oldjunk fel egy liter vízben, majd ebbe állítsuk a vágott virágot. Ezzel a módszerrel 2-3 nappal meghosszabbíthatjuk a virágok élettartamát.


3.Folttisztításra

Egy evőkanál mosogatószert, és egy evőkanál ecetet oldjunk fel két csésze meleg vízben, és ezzel töröljük át a rászáradt foltokat. Bor-, és kávéfoltra is ajánlott.


4.Fagyásgátló autóablakra

Keverjünk el ecetet és vizet 3:1 arányban, és ezzel töröljük át télenaz autó ablakát! Így a ráfagyott jeget is könnyebben eltávolíthatjuk.


5.Duguláselhárításra

Öntsünk a lefolyóba egy fél csésze szódabikarbónát, egy csésze ecetet, és egy csésze meleg vizet. Hagyjuk 20 percet állni, majd engedjük meg a csapot, és hagyjuk bő sugárban folyni a vizet.


6.Fertőtlenítésre

Keverjünk el 1:1 arányban ecetet, és vizet, ezt használjuk rendszeresen a konyhában, fürdőszobában. Erős fertőtlenítő hatása van, megszabadít a kórokozóktól, és a szennyeződésektől.


7.Króm felületek tisztítására

A krómozott felületeket könnyen megtisztíthatjuk a vízkő lerakódásoktól az ecet segítségével. 1:1 arányban keverjünk el ecetet és vizet, ezzel töröljük le a krómozott felületeket. A tusolórózsát áztassuk a keverékbe.


8.A ruhák fertőtlenítésére

Tegyünk a mosógépbe ecetet, ez sokkal jobban kifertőtleníti pl.a gyerekruhákat, mint a vegyszerek.


9. Polírozás

A fém háztartási eszközöket könnyen kifényesíthetjük az ecet segítségével. Töröljük át ecet és szódabikarbóna keverékével, és úgy fognak csillogni, mint újkorukban.


10. Gyomok ellen

A 25%-os almaecet nagyon hatékony gyomirtó. Spricceljük be ecettel a gyomokat, majd annyiszor ismételjük meg a műveletet, míg elérjük a kívánt hatást.


11.Akvárium megtisztítására

Töröljük át ecettel kívül-belül az akváriumot, hagyjuk rászáradni, majd mossuk ki bő vízzel, és töröljük szárazra!


12.Sütő tisztításra

Egy erős ecetes oldattal töröljük le kívül-belül a sütőt! Nagyon hatékonyan a makacs szennyeződések ellen is.


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

Májusi nevezetes napok

Május 15 a Család nemzetközi napja –1994 óta ünnepeljük az ENSZ határozata alapján, az ünnep ráirányítja a figyelmet a család fontosságára,ami a társadalom egyik legfontosabb pillére.