Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 17. szombat, Donát

Fő az egészség!

2015november3015:30
»
2015december0718:00

Mi lehetne annál fontosabb, mint a személyes egészség? Idősebb korban még többet kell tennünk a karbantartása érdekében.

Örömmel tölt el bennünket, hogy az Újbudai 60+ Programközpontban egyre többen vesznek részt az egészségmegőrzéshez kapcsolódó rendezvényeinken. Sokan végzik a meridián tornát, s nagyon közkedveltek a gerinctorna tanfolyamok és egyre többen veszik igénybe a dietetikai tanácsadást is.

Idén november elején indítottuk el a 60+ Egészségklub foglalkozást azzal a céllal, hogy az érdeklődők kötetlen beszélgetés formájában ismerkedhessenek meg különféle egészségügyi kérdésekkel, s választ kapjanak személyes problémáikra.

A klub rendszeres vendégei és előadói a Semmelweis Egyetem dietetikus (táplálkozási szakember) hallgatói és a 60+ Program önkéntes orvosai.


Az első foglalkozás a magas vérnyomásról és testreszabott kezeléséről szólt, amely nyitott légkörben és jó hangulatban telt.


További foglalkozások:


november 30. 15.30:
A koszorúér betegség tünetei és korszerű kezelése

Az időskori elesések okai, következményei. Az izomerő fontossága

az elesések megelőzésében


december 7 15.30:
A szív ritmuszavarai, a szívmegállásMinden érdeklődőt szeretettel várunk!


Újbuda 60+ Program

LEGFRISSEBB
×

A Magyar Széppróza Napja

Első ízben rendezik meg országszerte és határon túl is a Magyar Széppróza Napját, melyet Jókai Mór születésnapján, február 18-án ünnepelünk. Örvendetes, hogy a Magyar Költészet Napja, melyet április 11-én József Attila születésnapján és a 21-én Az ember tragédiája ősbemutatójának dátumán megünneplésre kerülő Magyar Dráma Napja után a széppróza is ünnepnapot kapott.