Idősbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. péntek, Fülöp, Evelin

Álláskeresési tréning 50 év felettieknek

Ötven éven felüliek is könnyen álláshoz juthatnak az önkormányzat és az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. között köttetett, és az 50+ programon belül indult együttműködés segítségével.

Önbizalom, önkritika, önismeret - ezek birtokában nem lehet akadály a munkakeresés idős korban sem. - Ha mégis kishitűséggel kell megküzdeni, a most indult együttműködés keretében az 50 éven felüliek is könnyedén álláshoz juthatnak - hangoztatta Toldi Tamás idősügyi referens. Nekik próbál segítséget nyújtani az a tréning, amelyet Újbuda Önkormányzata, valamint az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. indít az 50+ program keretében. A mostani önismereti tanfolyamokat újabbak követik; lesz angol nyelv- és számítástechnikai tanfolyam, a jelentkezők megtanulnak önéletrajzot írni, illetve elsajátítják az elbeszélgetésekhez szükséges kompetenciákat. Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint az ötven éven felülieknek gyakran nincs önbizalmuk munkájuk elvesztése és a sikertelen álláskeresés miatt.

Az első önismerettel kapcsolatos kurzust Bartha Tamás, címzetes főiskolai tanár tartotta, ő a folyamatos gyakorlást, a gyakorlati oktatás fontosságát hangsúlyozta. A tréningen lehetőség van elmélyülni az önismeretben, hogy az élet mely területén szükséges a személyiség fejlesztése.

T. K.

LEGFRISSEBB
×

A tavasz első gyümölcse: az eper

Az eper latin neve (Fragariavesca) a zamatos illatára utal. Vásárlásakor támaszkodjunk az orrunkra! Biztosan finomat sikerül választani.

Az eper, vagy szamóca közti különbözőség, vagy hasonlóság nem tisztázott. A világ minden országában termesztik, évelő növény és szinte folyamatosan érik májusban, ekkor van a szezonja.100 g eper 60 mg C-vitamint rejt magában, ezen kívül tartalmaz vasat, kalciumot, magnéziumot és nyomokban szalicilsavat. Használjuk ki az eperszezont és készítsünk epres finomságokat!